Святковий сюрприз для ірпінського ветерана Сергія Авдієнка (відео)

Святковий ранок 9 травня для ірпінського пенсіонера Сергія Васильовича Авдієнка почався з сюрпризу. Привітати ветерана Другої світової війни приїхав… оркестр.

Для Сергія Васильовича 9 травня – дуже особливе свято. Свято зі сльозами на очах. Він присвятив воєнній справі 27 років свого життя. Спочатку був снайпером на фронті, а після війни ще 11 років працював розмінувальником, щодня ризикуючи власним життям.

Сергій Авдієнко, ветеран Другої світової війни:
«Особливо в цей час я згадую, як війна йшла, як хлопців хоронили. Тоді не думали про смерть, ні. А от коли вже в Білорусі 11 років займався розмінуванням – це важко було. Сім’я була».

Сергій Васильович розповідає, що труднощів було дуже багато – і в війну, і в період блокади та в Голодомор. Але поряд завжди була підтримка – кохана дружина Зоя Василівна. З нею вони разом цілих 70 років.

Зоя Авдієнко, дружина ветерана:
«Познайомилися на танцях і стали зустрічатися. Він служив у Кронштадті, а я була в тітки в Ломоносові. 70 років прожили разом, велика дата. І 50 років ось тут, у цій хаті живемо».

У дворі Авдієнків кожен куточок пахне спогадами. Багато теплих історій розповідалося в цьому саду. Тут сім’я виростила двох доньок та няньчить правнуків, які часто приїжджають у гості.

Олександр Мутель, депутат Київської обласної ради:
«Їхнє життя складалося надзвичайно важко, враховуючи те, що вони пройшли і війну, і блокаду. Вони досі разом, дбають одне про одного. Це велика радість для нас – поспілкуватися з ними, побути разом із ними».

Тетяна Подашевська, депутатка Бучанської районної ради:
«
Якби не оці величні люди, які вибороли Перемогу у Другій світовій, у Великій Вітчизняній війні – ми б сьогодні не мали можливості жити».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300