Свято 9 травня в Ірпені

9 травня ірпінці зібралися на Алеї слави. Щоби віддати шану загиблим у Другій світовій війні та відсвяткувати 74 річницю перемоги над нацизмом. Ірпінських ветеранів Другої світової війни нагородили пам’ятними знаками. До «Братської могили» поклали квіти. А в Парку перемоги цього дня ірпінці могли оглянути виставку військової бойової техніки, яка наразі використовується в зоні АТО.

Анастасія Попсуй, в.о. Ірпінського міського голови:

«Сьогодні у нас в Україні теж дуже непроста ситуація. Наші хлопці також боронять нашу землю. Але я дуже вірю, як і всі ми, що в Україні все буде добре. І ви для нас – найкращій приклад».

Друга світова війна для України – національна трагедія. Під час бойових дій та в полоні загинуло майже 2,5 мільйони військових і 5,5 мільйонів військовополонених і мирного населення. По відношенню до загальних втрат СРСР це становить більше 40%. У війні загинув кожен п’ятий українець.

Микола Бурлака, ветеран Другої світової війни:

«Після демобілізації у 50 році, я міг залишитися в Москві на все життя, але я подумав – якщо я там залишуся, я забуду свою рідну мову, я забуду свою культуру, як я можу залишитися без моєї рідної України».

І сьогодні в Україні не припиняється війна. І знову українці продовжують нести втрати. Але мужні ветерани не втрачають надії.

Валентина Кулініч, ветеран Другої світової війни

«Сидить коло мене товариш, і в нього немає надії – каже, що Україна не підніметься. А я кажу – підніметься Україна, я в це вірю! А він каже – а хто її буде піднімати? А я відповідаю – молодь! І я надіюсь сьогодні теж на молодь!»

Ірпінських ветеранів Другої світової війни нагородили пам’ятними знаками. До «Братської могили» поклали квіти. А в Парку перемоги цього дня ірпінці могли оглянути виставку військової бойової техніки, яка наразі використовується в зоні АТО. 

Володимир Клебан, начальник відділення комунікації та інформації ВЧ-318 БШР НГУ

«Сьогодні ми вшановуємо ветеранів Другої світової війни та проводимо іміджево-агітаційні заходи за контрактом до Бригади швидкого реагування Національної гвардії України».

У продовження свята на літній естраді парку відбувся святковий концерт. У ньому взяли участь творчі колективи Ірпеня.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300