Тестування «шведського столу» в шкільній їдальні виявило певні проблеми, – заступниця мера Ірпеня

Photoeditorsdk Export 2020 01 24t120621.343

Тестування нового способу подачі їжі у форматі «шведського столу», проведене в одній із шкільних їдалень Ірпеня на Київщині, виявило певні проблеми, проте робота над впровадженням цієї ідеї буде продовжуватись. Про це повідомила в коментарі 04597.com.ua заступниця Ірпінського міського голови Юлія Устич.  

«У понеділок на базі ірпінської школи №2 було проведене одноденне тестування шкільного харчування у форматі «шведського столу». Мета такого експерименту була наступна: дізнатися, чи сподобається дітям такий формат подачі їжі, чи смакуватимуть запропоновані страви. Проте після тестування ми виявили певні проблеми, які виникають при такій системі харчування в школі. По-перше, на жаль, наші освітні заклади переповнені, і час на обід у шкільній їдальні досить обмежений, тому діти просто фізично не встигають спокійно обрати собі страви й пообідати. По-друге, частина шкільних їдалень потребує нового обладнання, яке ми, звичайно, будемо оновлювати найближчим часом», – сказала Юлія Устич.

Водночас вона зазначила, що ідею запровадження системи «шведського столу» в ірпінських шкільних їдальнях міська влада не відкидає. «Будемо працювати над тим, щоб усе ж запровадити її в регіоні. Після проведеного міні-експерименту ми поспілкувалися з дітьми: їм було цікаво та смачно. А отже ми маємо докласти максимум зусиль, щоб харчування в освітніх закладах було смачним і корисним», – наголосила заступниця мера.

Нагадаємо, новий для шкільних їдалень спосіб подачі їжі у форматі «шведського столу» раніше запропонувало ірпінське Комунальне виробниче підприємство громадського харчування «Irpin-food».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300