Торік патрульна поліція Київщини притягнула до відповідальності більше тисячі пішоходів

Photoeditorsdk Export 2021 01 11t170437.013

У 2020 році патрульні Київщини склали адміністративні матеріали щодо 1135 пішоходів, які переходили дороги в нестановлених місцях. Про це повідомляється на сторінці патрульної поліції області у фейсбуці.

«Як часто ви йдете на компроміс із сумлінням, коли можете непомітно перебігти швиденько дорогу, а не йти 50 метрів до найближчого пішохідного переходу? Сподіваємось, така думка з’являється у вашій голові рідко, і ви не дослухаєтесь до неї. Проте 1135 пішоходів протягом 2020 року проігнорували вимоги правил дорожнього руху, за що й отримали від патрульних Київщини адмінматеріал за ст. 127 (Кодексу України про адміністративні правопорушення)», – зазначається в повідомленні.

Згадана стаття адмінкодексу передбачає різноманітні покарання: попередження, штрафи від 3 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин. Відповідальність посилюється, якщо порушник перебуває у стані сп’яніння або його дії спричинили аварійну ситуацію.

Нагадаємо, протягом 2020 року патрульні Київщини винесли понад 20 тисяч адміністративних постанов за перевищення водіями швидкості руху. Також за цей період вони зупинили більш ніж 2900 осіб, які керували транспортними засобами в стані сп’яніння. Крім того, правоохоронці склали 317 протоколів щодо водіїв, які втекли після скоєння дорожньо-транспортних пригод.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300