Транспорт і дитсадки в Приірпінні поки не працюватимуть, спортклуби відкриються

Photoeditorsdk Export 2020 05 22t153632.384

В Ірпінському регіоні поки що не буде відновлюватися робота громадського транспорту та не відкриватимуться дитсадки. Водночас із 25 травня відкриються спортивні клуби. Такі рішення були ухвалені сьогодні на засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, в Київській області другий етап пом’якшення карантину відкладається: рівень інцидентності (кількості випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення) перевищує установлений урядом максимальний показник — 12 випадків. 

Як зазначалося на засіданні ірпінської комісії ТЕБ та НС, інцидентність у регіоні наразі перевищує допустиму норму більш ніж у чотири рази. Крім того, перевищений і 50-відсотковий рівень заповненості ліжкомісць в інфекційному відділенні міської лікарні (хоча з 28 пацієнтів відділення, хворих на COVID-19, десять — мешканці інших районів Київщини).

«Очевидно, треба дочекатися, коли у нас індекс захворюваності буде менший 12, і тоді ми зможемо забезпечити, щоб захворюваність не прогресувала, а, навпаки, зменшувалася. Безпека і життя людей, як на мене — це найголовніше», — зазначив заступник голови комісії, перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин.

Крім того, керівник комісії ТЕБ та НС, в. о. мера Ірпеня Андрій Літвинов зауважив, що дотримання норми про перевезення пасажирів у транспорті лише на місцях для сидіння спричинить утворення на зупинках, особливо в години пік, великих черг, що може призвести до швидкого розповсюдження інфекції.  

При розгляді питання щодо роботи дошкільних навчальних закладів Літвинов наголосив, що міська влада усвідомлює складність ситуації для жителів регіону: «Ми чудово розуміємо, що і дітям, і батькам важко, бо вже більше двох місяців триває карантин. Коли батьки знаходяться з дітьми, вони не можуть піти на роботу й заробити гроші на хліб, на «комуналку» і т. д.».

Водночас представники закладів охорони здоров’я назвали відновлення роботи дитсадків передчасним. «У 99% випадків у дітей перебіг захворювання безсимптомний. Дитина не буде в латексних рукавичках, не буде використовувати засоби індивідуального захисту. Діти будуть обійматися, будуть разом гратися, користуватися іграшками і т. ін. Батьки ввечері привезуть дитину додому, де є старші й літні люди. І це може призвести до спалаху захворювання», — відзначив директор Ірпінської центральної міської лікарні Антон Довгопол.

Разом із тим, члени комісії висловили готовність переглянути обмежувальні рішення у випадку покращення епідемічної ситуації.

Водночас комісія вирішила дозволити спортивним клубам відновити роботу з найближчого понеділка.

«Вчора була зустріч керівництва міської ради з представниками спортклубів. Ми пояснили їм усе, що рекомендує МОЗ, повністю пройшли по всьому списку. Вони з усім погоджуються. Але ми їх попередили, що будуть перевірки, будемо стежити за дотриманням усіх тих умов, які прописані в протоколі», — підкреслив Олександр Маркушин.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300