Три ірпінські ліцеї отримали сучасне кухонне обладнання (відео)

Кулінарні системи, пароконвекційні печі, холодильники, морозильні камери та багато іншого корисного устаткування відтепер забезпечуватиме якісне харчування школярів трьох ірпінських ліцеїв.

У гуманітарному ліцеї «Лінгвіст» імені Заріфи Алієвої вже знайомляться з новою технікою. Її доставили в межах реформи шкільного харчування за сприяння Київської обласної військової адміністрації.

Валентина Антоненко, директорка Ірпінського гуманітарного ліцею «Лінгвіст» ім. Заріфи Алієвої:
«Сердечне спасибі, низький уклін Київській обласній військовій адміністрації за безцінний подарунок, за суперсучасне обладнання для нашої їдальні!»

Обновкам радіють і в Ірпінському академічному ліцеї «Мрія». Обладнання, яке було в ліцеї до війни, і без того було стареньким, а ще більше зносилося, коли п’ять місяців у шкільній їдальні «World Central Kitchen» готували для мешканців міста безкоштовні обіди.

Іван Пташник, директор Ірпінського академічного ліцею «Мрія»:
«Працювала наша їдальня аж до 24 серпня, до Дня Незалежності – до того періоду, коли вже мали прийти у школу дітки. Обладнання – те, яке в нас було – самі розумієте, трошки зносилося. Наші дітки, які повернуться після різдвяно-новорічного відпочинку, після канікул, будуть забезпечені теплими обідами, приготованими на сучасному обладнанні».

Задоволені дарунками і в Ірпінському ліцеї №1. Директорка Олена Ілляшенко радіє, що завдяки такому обладнанню для учнів зможуть урізноманітнити меню. Наприклад, із цією пароконвекційною піччю можна готувати аж вісім страв одночасно.

Олена Ілляшенко, директорка Ірпінського ліцею №1:
«Після тих страшних часів, які ми пережили в закладі освіти, нам дуже приємно, що діти після зимових канікул вийдуть, усе ж таки, на очне навчання. Їх буде більша кількість, і, дякуючи Київській обласній військовій адміністрації, наші діти будуть їсти найсмачнішу їжу».

Загалом таке обладнання доставили у дев’ять закладів освіти Київщини. Їх отримали школи, що були розграбовані та найбільше пошкоджені рашистами під час окупації області. Начальник управління освіти і науки Ірпінської міської ради Олег Білорус повідомив, що невдовзі такі обновки отримає і відроджений Ірпінський ліцей №2.

Олег Білорус:
«Четвертим великим закладом є ліцей №2, і сучасне новітнє обладнання закладене в кошторисі. Воно буде придбане по закінченню ремонтних робіт, які зараз завершуються в цьому закладі».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300