ЦВК поставила крапку в намаганнях позбавити Дворнікову мандата депутата Ірпінської міськради та звернулася до поліції

Photoeditorsdk Export 2020 12 04t185913.906 1536x823

Центральна виборча комісія України визнала протиправними та скасувала постанови Ірпінської міської ТВК про визнання Віолетти Дворнікової особою, що відмовилася від депутатського мандата Ірпінської міської ради та про обрання і реєстрацію депутатом іншого кандидата від ВО «Батьківщина» – Артема Гуріна. Оскільки дії деяких членів ТВК мають ознаки кримінальних правопорушень, ЦВК звернулася до Національної поліції. Про це йдеться в ухваленому 22 грудня рішенні Центрвиборчкому.

ЦВК з’ясувала, що деякі члени Ірпінської міської ТВК на чолі з заступником голови комісії В. Гуріним та секретарем А. Личманюком організували прийняття постанови про те, що Віолетта Дворнікова «не набула депутатського мандату у зв’язку з відмовою» вже після законного набуття нею цих повноважень, тому ця постанова є юридично нікчемною. При цьому автори незаконного документа використовували заяву про відмову від мандата, начебто написану Дворніковою, хоча така заява не була зареєстрована в ТВК, і сама депутатка спростувала факт її написання.

З’ясувалося також, що засідання Ірпінської ТВК, під час якого ухвалили незаконні постанови, було організоване таким чином, щоб на нього не могли потрапити голова комісії та частина її складу.

Крім того, ЦВК скасувала ще одну постанову Ірпінської ТВК, за допомогою якої деякі члени тервиборчкому намагалися, не маючи на це правових підстав, заволодіти печаткою комісії.

Центральна виборча комісія дійшла висновку, що всі ці факти свідчать «про можливі умисні дії окремих членів Ірпінської міської територіальної виборчої комісії, пов’язані з підробкою документів, протиправним використанням печатки виборчої комісії, свідомим перешкоджанням членам виборчої комісії у роботі цієї комісії, зокрема, участі в її засіданнях, що містить ознаки кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 157 та частиною другою статті 158-3 Кримінального кодексу України, а отже є компетенцією правоохоронних органів».

Нагадаємо, раніше Київський окружний адмінсуд відмовив Артему Гуріну в забезпеченні позову щодо припинення депутатських повноважень Віолетти Дворнікової, а Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляцію Гуріна, залишивши ухвалу окружного адмінсуду без змін.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300