У будинку президента футбольного клубу УПЛ в Ірпені рашисти розстріляли двох людей

Photoeditorsdk Export (6)

Іван Надєїн, президент футбольного клубу «Верес», який виступає в Українській прем’єр-лізі, розповів, що в його будинку в Ірпені російські військові розстріляли двох людей та залишили розтяжки.

«Вони жили там орієнтовно 10 днів. Мабуть, це не так жахливо, як коли прилітає снаряд, але все одно жахливо. Стан будинків дуже складний», — розповів Надєїн.  

За його словами, в його помешканні залишалися два охоронці, обох окупанти стратили.

«Розстріляні в потилицю. Фактично, страчені як полонені. Це воєнний злочин. Це, звичайно, емоційно дуже складно…», – сказав він.

Розтяжки з вибухівкою рашисти замаскували біля будинку.  

«Було три розтяжки: одна — великий артилерійський фугасний снаряд, прикріплений до вхідних дверей, і дві гранати РГД. Одна була на генераторі: починає працювати генератор, починає вібрувати – і вона мала вибухнути. Це розраховано виключно на мирних цивільних громадян», – відзначив Надєїн.

Він також розповів, як окупанти спішно залишали будинок із награбованим майном.

«Вони залишили свій одяг, зброю, бронежилети. Частина верхнього одягу зникла – можливо, вони вийшли в цьому одязі. Мабуть, виходили наспіх, бо частина габаритного майна була складена в купу, і його не встигли забрати. Але найцінніше забрали. Можливо, тікали з тієї території», – сказав президент «Вереса».

Нагадаємо, як повідомила Генпрокурор України Ірина Венедіктова, від рук російських військових загинуло щонайменше 290 мешканців Ірпеня.  


Джерело: fakty.ua

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300