У Гостомелі відкрили станцію знезалізнення й очищення води (відео)

У Гостомелі на Київщині сьогодні, 24 грудня, урочисто відкрили станцію очищення та знезалізнення води. Це вже четверта така станція «Ірпіньводоканалу», збудована в Приірпінні за останні два роки. Протягом доби вона очищуватиме 1200 кубометрів води й забезпечуватиме нею військове містечко.

«Дуже велика була проблема в нас у Гостомелі, в мікрорайоні «військове містечко» – тут у надрах землі, у свердловинах підвищений вміст заліза. І ми вирішили в цьому році побудувати цю станцію», – зазначив перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин.  

Раніше вода зі свердловин подавалася прямо в резервуари, а звідти – така, яка є, – у крани споживачів. Тепер вона надходитиме спочатку на фільтраційні установки. Важливо, що система очищуватиме воду без хімічних реагентів: технологія базується на використанні повітря з киснем та природного фільтруючого матеріалу.

Станцію збудували за півроку. За словами Олександра Маркушина, зараз проходять пуско-налагоджувальні роботи, і вже в січні гостомельчани отримають питну воду нової якості. Крім того, тривають роботи з прокладання інженерних мереж, щоби незабаром перепідключити до станції і мікрорайон Баланівка.

«Дуже приємно від того, що це спільний проєкт Гостомельської селищної ради та міста Ірпінь, і що цей рік закінчується разом з тим, що ці роботи зроблені», – зауважила секретар Гостомельської селищної ради Олена Кислиця.

За словами депутата Ірпінської міськради Максима Плешка, новозбудована станція – «це приклад того, як за останній рік розвернулася бюджетна і фінансова політика Ірпеня щодо Гостомеля». «Це важливий об’єкт, і хочеться подякувати депутатам Ірпінської міської ради від Гостомеля і депутатам, які розуміють, що Гостомель – це важливе бюджетоутворююче селище, що сюди треба повертати кошти і тут треба робити проєкти. Це почалося в цьому році і в наступному буде продовжуватися», – сказав Плешко.

Як повідомив Олександр Маркушин, наступного року «Ірпіньводоканал» планує спільно з Гостомелем будувати таку ж станцію знезалізнення й очищення води на Бучанському шосе.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300