У Коцюбинському з’явиться свій «шериф»

Photoeditorsdk Export (43)

Коцюбинське на Київщині приєднується до загальнонаціонального проєкту «Поліцейський офіцер громади». Про це йшлося під час зустрічі заступника начальника Ірпінського відділу поліції Юрія Сірцова з Коцюбинським селищним головою Сергієм Данішем, повідомляється на сторінці відділу в соцмережі.

«»Поліцейський офіцер громади» – це наступний крок у реформі Національної поліції. Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там», – сказав Юрій Сірцов.

Як зазначається в повідомленні, головне завдання поліцейського офіцера громади – «орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт із мешканцями, щодня забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень».

За словами правоохоронців, Сергій Даніш підтримав проєкт і пообіцяв винести його на розгляд Коцюбинської селищної ради на найближчій сесії.

За інформацією пресслужби Міністерства внутрішніх справ, завдяки проєкту «Поліцейський офіцер громади» суспільству пропонується новий рівень комунікації та поліцейського сервісу – т. зв. «community policing». Новий проєкт передбачає, що, на відміну від нинішніх дільничних, офіцер громади 80-90% робочого часу перебуватиме в громаді. Він буде доступний для населення, знатиме мешканців території, яку обслуговує, їхні проблеми та надаватиме якісні поліцейські послуги. А громада візьме на себе частину фінансової підтримки його роботи. Щоб стати офіцером громади, необхідно пройти спеціальне навчання та отримати відповідні навички – зокрема, щодо розслідування кримінальних проступків, вирішення питань безпеки дорожнього руху, ведення превентивної роботи і з дорослими, і з дітьми, контролю за обігом зброї тощо.  

Проєкт охопить близько 30 тисяч малих населених пунктів України, в яких проживає 28 мільйонів громадян. Минулого року він впроваджувався у 802 громадах як пілотний, а цьогоріч поширюється на всю країну.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300