У Коцюбинському прийняли бюджет на 2022 рік (відео)

153,5 млн грн – такий бюджет Коцюбинської громади на наступний рік затвердили депутати селищної ради на сесії 20 грудня. З них майже 21 млн грн передбачили на розвиток у різних сферах господарства Коцюбинського.

Світлана Гончарук, начальниця фінансового управління Коцюбинської селищної ради:
«Трохи більше, ніж 153 мільйони – і видатки, і доходи. Він (бюджет) у нас збалансований. Доходи збільшились у порівнянні з 2021 роком на 30%».

Левову частку коштів запланували на оновлення старих та облаштування нових комунікацій. Найзатратнішим проєктом називають будівництво централізованої каналізаційної системи у приватному секторі.

Сергій Даніш, Коцюбинський селищний голова:
«Питання болюче й давнє. Весь час людям обіцяли центральну каналізацію для того, щоб зробити зручності, і всі чомусь забувають про екологію, а на сьогодні всі стоки з септиків ідуть у грунт, і забруднюється наша земля й наша вода. Тому необхідно зробити цю каналізацію, і ми її зробимо».

А ще в наступному році працюватимуть над оновленням водопроводу на вулицях Доківській та Пономарьова. На цих же вулицях запланували й реконструкцію свердловин на водонасосних станціях. Окрім цього, в селищі продовжать оновлювати теплотраси.

Петро Пушанко, заступник Коцюбинського селищного голови:
«У позаминулому році ми провели значну роботу і значною мірою замінили мережі по вулиці Пономарьова й частково по вулиці Доківській. У 2022 році будемо продовжувати заміну тепломереж і по Пономарьова, і по Доківській. А для мереж по вулиці Меблевій розробляємо проєкт із такою перспективою, щоб теж до кінця року замінити там повністю мережі теплопостачання».

У наступному році візьмуться також і за модернізацію котелень.

Петро Пушанко:
«Прораховуємо і будемо передбачати – думаю, вже на наступній сесії – кошти на виготовлення проєкту для модернізації котелень по вулиці Доківській, 14 і Меблевій, 1».

Окрім сфери житлово-комунального господарства, у 2022 році кошти громади спрямують і на інші напрямки – зокрема, на освіту.

Вікторія Баран, заступниця Коцюбинського селищного голови:
«За кошти, які виділили на наступний рік на освіту, ми плануємо в нашому ліцеї оновити харчоблок – провести там капітальний ремонт. Крім того, для ліцею плануємо закупити СТЕМ-лабораторію для вивчення хімії – підняти рівень вивчення природничих наук. За кошти, зекономлені за рахунок освітньої субвенції, ми плануємо вдосконалити спортивну інфраструктуру школи – мультифункціональні майданчики (проєктування й самі роботи). Сподіваємося, що це в нас вийде».

А ще планують закупити нове обладнання та інструменти для музичної школи. І це, звісно, далеко не повний перелік програм, на які витрачатимуть гроші з селищного бюджету. Головне, кажуть депутати, що його прийняли, і він щороку збільшується.

Сергій Даніш:
«Вітаю громаду з прийняттям бюджету на наступний рік. У минулому році наш бюджет складав 112 мільйонів, у цьому році вже складає понад 153 мільйони. Думаю, якщо й далі так будуть депутати ради працювати, то в громади є запорука серйозного успіху».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!   

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300