У Коцюбинському встановили монумент «Героям Чорнобиля» (відео)

До 35-х роковин аварії на Чорнобильській атомній електростанції в Коцюбинському відкрили пам’ятний монумент «Героям Чорнобиля». Покласти до його підніжжя квіти і вшанувати ліквідаторів та жертв однієї з найбільших техногенних катастроф людства прийшли мешканці та гості селища.

Сергій Даніш, Коцюбинський селищний голова:
«Ми зібралися згадати і віддати шану людям, які віддали своє життя й здоров’я в боротьбі з Чорнобильською трагедією. Вони ціною свого життя припинили наслідки цієї страшної аварії, на той час зовсім невідомі людству».

Андрій Клочко, народний депутат України:
«Сталася така катастрофа, яка забрала з собою багато життів і зламала багато доль українців. Хтось переїхав, покинувши домівки, хтось віддав своє життя за те, щоб ми з вами могли сьогодні брати інтерв’ю чи відкривати пам’ятники».

Монумент символічно встановили на території місцевої пожежно-рятувальної частини. Адже саме пожежники першими прийняли на себе удар атомної стихії.

Василь Слободяник, начальник Головного управління ДСНС у Київській області:
«Цього пам’ятника ми довго чекали, і нарешті це збулось. Кожного дня ті, хто будуть проходити цією вулицею, будуть бачити цей пам’ятник, будуть згадувати про ті події, які були 35 років тому».

Тетяна Щербак, заступниця голови Київської облдержадміністрації:
«Усі гілки влади завжди пам’ятають про неоціненний борг перед тими ліквідаторами, завдяки подвигу яких ми зараз із вами тут живемо. І взагалі, ми повинні пам’ятати, що вони вберегли, фактично, більшу частину світу від непоправної трагедії, від загибелі. Тому низький їм уклін та шана».

Біль Чорнобильської катастрофи особливо близький коцюбинчанам та їхнім родинам. Зараз у селищі проживає більше двохсот ліквідаторів та постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС. Але з кожним роком їх стає все менше.

Анастасія Євтушенко, онука ліквідатора аварії на ЧАЕС:
«Ми завжди будемо пам’ятати про цю трагедію. Царство Небесне всім померлим і велика шана як живим, так і тим, кого немає з нами».

Петро Євтушенко, ліквідатор аварії на ЧАЕС:
«Ми всі їх пам’ятаємо…»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV  джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300