У Кракові відбудеться творча зустріч зі сценаристкою, драматургинею і журналісткою з Ірпеня Іриною Феофановою

Photoeditorsdk Export

11 серпня у Кракові в рамках міжнародного літературного проєкту «Польща – Україна: спільнота письменників», який реалізовує Краківське відділення Асоціації польських письменників та Кабінет молодого автора Національної спілки письменників України (НСПУ), відбудеться творча зустріч із ірпінчанкою Іриною Феофановою – сценаристкою, драматургинею, журналісткою, резиденткою польського Інституту літератури. Про це повідомила співорганізаторка проєкту, секретарка НСПУ по роботі з молодими авторами Юлія Бережко-Камінська.

«До 24 лютого 2022 року Ірина Феофанова жила в Ірпені. Як журналістка працювала на телебаченні, знімала документальні фільми, писала сценарії до художніх фільмів, серіалів, брала участь у роботі над реаліті-шоу, разом із чоловіком виховувала донечку. Війна пошкодила дім, змусила жінку покинути своє місто, забрала роботу, розкидала родину по світу. Зараз Ірина є резиденткою (стипендіаткою – ред.) в Інституті літератури (Польща) і тимчасово з донькою мешкає у Кракові. У рамках резиденції написала книгу «Чужа-своя-рідна» – збірку новел про жінок, які тікають від війни і шукають своє місце в нових містах і нових країнах. Як журналістка досліджує тему адаптації людини у воєнний час – бере інтерв’ю в українських митців, її статті публікуються на сайті «Посестри. Українська і польська література»», – розповіла секретарка НСПУ.

Вона зазначила, що під час творчої зустрічі Ірина Феофанова розповість «про рефлексію в літературі, про те, як письмо допомагає подолати біль і так само допомагає читачу переосмислити власний важкий життєвий досвід, про роль літератури під час війни, про те, як писати так, щоб не травмувати, а лікувати».

Початок зустрічі – о 19:00 за польським часом. Адреса: салон Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Oddział Kraków (Kraków, ul. Kanonicza, 7).

Долучитися до заходу можна онлайн на сторінці у фейсбуці https://www.facebook.com/SPPKrakow.

Зустріч відбудеться за підтримки і в рамках резиденції польського Інституту літератури.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300