У Києві розповіли про відбудову багатоквартирних будинків в Ірпені (відео)

 «Ремонт житлових будинків в Ірпені: результати та плани». Під такою назвою у Києві відбулася прес-конференція, присвячена відновленню постраждалих внаслідок бойових дій житлових багатоквартирних будинків в Ірпені. У ній взяли участь міський голова Олександр Маркушин, представники італійського Фонду «Terre des Hommes» та Українського гуманітарного фонду.

Завдяки цим благодійникам в Ірпені наразі завершують відновлення чотирьох багатоповерхових будинків у рамках проєкту з відродження міста «Irpin Reconstruction Summit». А це означає, що незабаром в Ірпінь зможуть повернутися понад 1200 мешканців.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Є три основні речі – це прозорість, швидкість і якість відбудови. І саме в цих 4-х будинках це все вийшло. І надалі ми вже проговорюємо, щоб ще в цьому році взяли вони будинки на відбудову, бо їхнє керівництво так само задоволене нашою співпрацею».

Проєктний менеджер фонду «Terre des Hommes» Енцо Делл’Аква зазначив, що, незважаючи на перший такий досвід фонду в Україні, він дуже вдалий.

Енцо Делл’аква, проєктний менеджер італійського фонду «Terre des Hommes»:

«Наш фонд бачить, з якою відданістю працюють українці, і ми не в праві залишити це поза увагою. Тому ці чотири відновлені будинки в Ірпені – лише початок. Ми будемо шукати нові можливості для продовження співпраці. Героїчні українці повинні мати дах над головою».

Плодовитою співпрацею з Ірпенем задоволений і керівник програм Українського гуманітарного фонду Петро Рябухін.

Петро Рябухін, керівник програм Українського гуманітарного фонду:

«Для нас цей проєкт є дуже гарним прикладом співробітництва між громадськістю, між місцевою владою та гуманітарною міжнародною спільнотою. Для нас те, що ми бачимо сьогодні, є лише маленькою частиною того, що ми б хотіли зробити взагалі».

Варто зазначити, окупанти зруйнували 70 % Ірпеня. За оцінками експертів, близько 40 багатоквартирних будинків не підлягають відновленню.

Наразі у місті відремонтовано понад 300 багатоповерхових і понад 100 приватних будинків. А близько 140 багатоповерхівок потребують нагального відновлення.

Міський голова анонсував, першим відбудують п’ятиповерховий будинок на Гостомельському шосе 12, 14, 16. Його демонтували 3 місяці тому. Він першим у місті зазнав руйнувань від бомбардувань російської авіації.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Вже в лютому ми отримуємо проєкт по Гостомельському шосе і далі будемо подаватися на «UNITED 24» чи можливо в обласний або державний бюджет на відбудову. Люди повертаються сьогодні і їм треба десь жити. Я наполягаю, що із сьогоднішнього дня ми вже повинні починати відбудову нашої країни».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300