У Києві відкрилася виставка творів Костянтина Могилевського (фото)

Photoeditorsdk Export 2021 12 06t100610.360

У Центральному будинку художника в Києві відкрилася виставка творів заслуженого художника України, співзасновника пленеру «Намальований Ірпінь» Костянтина Могилевського. Про це повідомила керівниця відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк.

В експозиції, яка називається «Сповідь… Правда часу в образах…», представлено 70 робіт художника.

«Митець творив у неореалістичному стилі, міксуючи натуралістичність і інтелектуальність, через що фахівці називали його роботи складним і розумним світом. Наприклад, натюрморти. Ну лежить собі яблучко чи стоять квіти: нудно, просто. Костянтин перетворив цей жанр на розумне мистецтво, коли предмети – не предмети, а деталі складного сюжету. Скажімо, мушля – символ романтики, подорожей. Гроші з написом «Соловецькі табори» – знак неволі, рабства. Поруч ці речі стають ще більш разючими, і звірства НКВС вже не сприймаються, як просто факт з історії – глядач відчуває реальний біль. Впізнати почерк художника можна ще за однією ознакою: кожен твір – це сповідь автора, зображення реалістичності не буквальні, в них є власне відношення художника до подій. Тож виставка – зустріч із внутрішнім світом Костянтина Могилевського», – відзначається на сторінці експозиції у фейсбуці.

«Дякую Прасков’ї Могилевській (донька художника, співорганізаторка вистаки – ред.) за можливість знову побути поруч з Костянтином. Виставка вийшла неймовірна: жива, наповнена емоціями, фарбами, образами, мотивами, притаманним лиш йому гумором і, водночас, скурпульозним ставленням до деталей в усьому. Відвідати її можна буде до 13 грудня 2021 року включно. Усім, хто має можливість, рекомендую відвідати. Щиро вдячна за підтримку в організації виставки Ірпінському міському голові Олександру Маркушину та СЕО ТОВ «Відважних» Володимиру Карплюку», – зазначила Євгенія Антонюк.

Нагадаємо, в п’ятницю в Ірпінській міській бібліотеці відбулася презентація каталогу VI Всеукраїнського художнього пленеру «Намальований Ірпінь», присвяченого пам’яті Костянтина Могилевського.

 
Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300