У Київській обласній раді змінилося керівництво

Photoeditorsdk Export 2021 04 28t210741.762

У Київській обласній раді змінилося керівництво. Головою ради стала представниця партії «Слуга народу» Наталія Гунько, її першим заступником – Ярослав Добрянський («За Майбутнє»), заступницею – Тетяна Семенова («Європейська солідарність»). Про це повідомила пресслужба облради.

Кадрові рішення були ухвалені на позачерговій сесії. За обрання Наталії Гунько проголосували 58 депутатів із 84. Перед тим 59-ма голосами був відправлений у відставку голова ради Олександр Скляров та його заступники Марина Сапожко й Валерій Ксьонзенко.

«За словами депутатів, таке рішення було зумовлене бездіяльністю Олександра Склярова, який понад 4 місяці не проводив засідання облради. При цьому за законом засідання обласної ради повинні відбуватися не рідше, ніж раз на квартал. Депутати двічі реєстрували пропозицію про скликання сесії, однак обидва рази звернення були проігноровані. Тому, згідно з законодавством, вони мали право скликати сесію без керівництва ради», – зазначається в повідомленні пресслужби.

«На сьогодні маємо ситуацію, коли в Київській обласній раді відбулася зміна керівного складу. Впевнений, що депутати зможуть у найкоротший час зробити все необхідне, щоб забезпечити ефективну роботу обласної ради та сформувати постійні комісії для прийняття рішень, які є важливими для Київщини та жителів області… Київська обласна державна адміністрація готова ефективно співпрацювати з усіма фракціями, обласними депутатами без винятку, бо саме їх обрали жителі Київської області», – відреагував на ситуацію в обласній раді голова облдержадміністрації Василь Володін.

За даними з відкритих джерел, Наталія Гунько народилася в 1979 р. в м. Бровари на Київщині. Закінчила Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю «правознавство» та економічний факультет Київського національного університету ім. Т. Шевченка за спеціальністю «банківська справа». З 2003 р. працювала в Шевченківському районному суді Києва, з 2008 р. – в ТОВ «Гільдія права». На сьогодні вона є бенефіціаркою цієї компанії.

У 2015 р. Наталія Гунько була обрана до Київської обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка. На виборах 2020 р. балотувалася до облради під №3 у виборчому списку «Слуги народу».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300