У лютому відбудеться п’ятий художній пленер «Намальований Ірпінь»

84387239 1506800479495158 5525838174946852864 O

З 5 по 15 лютого в Ірпені на Київщині відбудеться V Відкритий художній пленер «Намальований Ірпінь». Заявки на участь у ньому вже подали більш ніж 40 місцевих та іногородніх художників, а також митці зі Словаччини, Азербайджану й Китаю. Про це повідомив перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин.

За його словами, крім дорослих майстрів пензля, у пленері візьме участь і дитяча група.

«Цей пленер буде особливим з декількох причин. Тепер він носитиме ім᾽я Володимира Сидорука – видатного художника, який проживав і працював у нашому місті. Особливою буде і тема пленеру: художники повинні будуть зобразити людей, події, пейзажі, які прославляють Ірпінь. Побачити картини, створені в рамках V пленеру, можна буде в приміщенні Центральної міської бібліотеки 14 лютого з 14:00 до 18:00», – розповів Олександр Маркушин.

Він також відзначив, що серед основних заходів пленеру буде «така непересічна подія, як відкриття виставки «Намальований Ірпінь» у Центральному будинку художника Національної спілки художників України у Києві 7 лютого». На виставці будуть представлені найкращі роботи з усіх попередніх пленерів. Вона триватиме 10 днів, і кожен охочий зможе безкоштовно відвідати її за адресою: м. Київ, вул. Січових Стрільців, 1/5.

«Сподіваємося, що мистецька аура Ірпеня і наша гостинність надихнуть художників на створення нових цікавих робіт», – додав Олександр Маркушин.

Нагадаємо, художні пленери «Намальований Ірпінь» проводяться з серпня 2017 року і вже стали однією з культурних традицій міста. Навесні цього року відбувся четвертий пленер, який зібрав рекордну кількість учасників – понад 40 художників із України, Литви, Словаччини, Німеччини й Азербайджану.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300