У місті-герої Ірпені розпочалася відбудова ліцею № 3 (відео)

Понад рікІрпінський ліцей № 3 мав статус найбільш пошкодженого навчального закладу громади. А тиждень тому за сприяння UNICEF розпочалося його масштабне довгоочікуване відродження.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Це, мабуть, за останній час сама така прекрасна новина, що в нашому ліцеї № 3 почали робити ремонтні роботи. Сьогодні вже UNICEF офіційно закінчив тендерну процедуру, обрав підрядника, підписали договори і розпочали найголовніше – ремонтні роботи. Стоїть завдання, щоб до вересня вони все закінчили».

Ось такий оновлений ліцей вже у вересні зустрічатиме школярів.

Микола Бойко, заступник голови Київської обласної військової адміністрації:

«Це той приклад на Київщині і загалом в Україні, саме в місті Ірпінь, коли зусилля органів державної влади, місцевого самоврядування, міжнародних партнерів дають певні результати. Дуже багато на Київщині зроблено, зокрема у місті Ірпінь».

Відбудовуватимуть ліцей фактично з нуля. Окрім конструкції навчального закладу, не вціліло нічого. Наразі розпочали розчищати дах та готувати до капітального ремонту фасад ліцею. Далі планується заміна комунікацій і капремонт у приміщенні. Усі роботи фінансуються Дитячим фондом ООН – UNICEF. Загалом на цей проєкт виділено 4 мільйони 800 тисяч євро.

Станіслав Федоров, директор Ірпінського ліцею №3:
«Роботи ведуться дуже активно і всередині, і зовні, як у мурашнику. Справді, вже тиждень я ходжу в мене посмішка не сходить з обличчя з усіх причин. У першу чергу почали роботи і мене дуже тішить, що роботи йдуть дуже активно».

Побачити початок відновлення особисто в Ірпінь приїхала заступниця голови Представництва UNICEF в Україні пані Віра Мендонка. Вона розповіла скільки українських дітей вже у вересні зможуть знову сісти за шкільні парти.

Віра Мендонка, заступниця голови представництва UNICEF в Україні:

«На сьогоднішній день 5,7 мільйонів дітей в Україні потребують допомоги. За даними Міністерства освіти і науки України більше ніж 2700 шкіл є пошкодженими, так як цей ліцей № 3 в Ірпені. На сьогоднішній день ми підтримуємо 114 навчальних закладів з ремонтами, з відбудовою і очікуємо, що 75 тисяч дітей будуть навчатися в цих навчальних закладах».

А всього від початку повномасштабного вторгнення росіян UNICEF вже дали змогу повернутися за шкільні парти півтора мільйонам дітей. Допомогли не лише з відбудовою навчальних закладів, а й подбали про безпеку у них, облаштувавши сучасні комфортні укриття. Зокрема, такі обладнали у десяти освітніх закладах Ірпінської громади.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

ІЛІТ відвідав заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку (відео)

18 Mar 18:14

Детальніше
Історичний день: Київщина та штат Вашингтон підписали меморандум про співпрацю

18 Mar 13:57

Детальніше
Спортсмени з Ірпеня вибороли 3 місце на Чемпіонаті Києва з кікбоксингу

18 Mar 09:54

Детальніше
Ситуація є найбільш оптимальною: скільки потрібно часу, щоб дістатися з Ірпеня до Києва

17 Mar 15:32

Детальніше
Українська міфологія крутіша за Marvel: у Києві презентували фентезі за мотивами українських міфів «Кий і морозна орда»

17 Mar 13:51

Детальніше
В Ірпені показали документальну виставу про права жінок і гендерну рівність (відео)

17 Mar 13:41

Детальніше
Перший весняний концерт просто неба: DOROFEEVA зіграє сольник в Osocor Residence 

17 Mar 13:33

Детальніше
єВідновлення: Кабмін збільшив коефіцієнт вартості житла в Ірпені

15 Mar 21:06

Детальніше
Всі новини