У музеї Григорія Кочура в Ірпені українські поети провели «літературний квартирник»

237288787 4294167727367790 3878357980348861006 N

У Літературному музеї Григорія Кочура в Ірпені (Київщина) в рамках проєкту Національної спілки письменників України «Літературні квартирники» відбулася творча зустріч із сучасними українськими поетами. Про це повідомили в Кабінеті молодого автора НСПУ.

«Двері дому відомого перекладача, поета, літературознавця Григорія Кочура завжди були відчиненими для багатьох талановитих письменників. У 60–70 роках ХХ століття сюди стікалася як творча молодь, так і вже визнані класики літератури та інших мистецтв. Тут гостювали Ліна Костенко, Іван Світличний, Микола Лукаш, Василь Симоненко, Василь Стус, Іван Драч, Михайлина Коцюбинська, Євген Гуцало, Дмитро Павличко, Віталій Коротич, Андрій Содомора, Євген Сверстюк та ін. А цього разу в музеї-садибі Григорія Порфировича зібралося нове письменницьке покоління. На затишній терасі в тіні яблунь і горіхів за чаєм і випічкою звучала поезія, авторська пісня, розповіді про унікальну особистість колишнього господаря будинку. Зустрічала гостей директорка музею, невістка перекладача, акторка театру і кіно Марія Кочур, яка й екскурсію будинком організувала, і частування», – йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі свою творчість представили поети Наталія Бельченко, Юлія Бережко-Камінська, Ірина Мостепан, Юлія Вротна, Юлія Шекет, Олена Євтєєва та інші. Ірпінський бард, засновник клубу авторської пісні «Ключ» Олександр Редич виконав низку пісень, зокрема й на вірші сучасних українських авторів.

Нагадаємо, «Літературні квартирники» відбуваються в рамках відзначення 30-ї річниці утворення Національної спілки письменників України.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300