У період карантину в Приірпінні поменшало крадіжок із приватних помешкань

Photoeditorsdk Export 2020 04 13t172036.337

У період карантину в Приірпінні зменшилась кількість крадіжок у приватних будинках і квартирах. Про це повідомила офіцер Ірпінського відділу поліції Наталія Кіркіна.

Такі зміни правоохоронці пов’язують із тим, що люди постійно перебувають у своїх домівках. Проте почастішали факти самогубства. Лише у квітні в Приірпінні трапилося чотири випадки суїциду: дві людини кинулися під потяг, один чоловік вистрибнув із вікна п’ятого поверху, ще один повісився. Причини самогубств зараз з’ясовуються. Відомо лише, що чоловік, який викинувся з вікна, і раніше намагався вкоротити собі віку.

Правоохоронці також помітили, що мешканці вболівають за своє здоров’я та життя і роблять усе можливе, щоб коронавірус не поширювався регіоном. А тому повідомляють поліцію про тих, хто порушує умови карантину.  У зв’язку з цим кілька скарг надійшло на супермаркет у Бучі та магазин в Ірпені, які активно торгували будівельними матеріалами. У поліції зазначили, що на подібні скарги реагують оперативно: виїхали на заявлені об’єкти, зафіксували факти порушень і склали адміністративні протоколи. За такі порушення передбачені штрафи від 17 до 34 тисяч гривень.

Зараз поліція спрямовує активні зусилля на профілактику і попередження  злочинності та дотримання мешканцями умов карантину. Спільно з Нацгвардією поліцейські патрулюють вулиці населених пунктів регіону. У денну пору розмовляють із людьми про необхідність застосовувати засоби захисту — маски, рукавички, переконують не виходити на вулицю без особливої потреби та не порушувати громадський порядок. А в нічний час проводять відпрацювання з метою стабілізації криміногенної обстановки на території обслуговування.

У зону особливої уваги потрапляють ті, хто рухається на велосипеді. Бо цей вид транспорту був і залишається особливо привабливим для крадіїв. «Ми перевіряємо всіх велосипедистів, фотографуємо їх. З’ясовуємо, чи велосипеди не крадені. Крадіжка велосипедів — явище не нове. Воно фіксується не лише в  регіоні, але й по всій країні», —зазначила офіцер поліції.

Також вона зауважила, що останнім часом активізувалися й палії трави. Одного такого злочинця, який влаштував сухостійну пожежу в Гостомелі, вдалося затримати. Йому загрожує штраф від 850 до 6120 грн. Але остаточне рішення прийматиме суд. 


Надія Заблоцька-Дроган

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300