У першій половині 2020 року в Ірпені відкриють два нові дитсадки

Photoeditorsdk Export 2019 12 05t130708.760

У першому півріччі 2020 року в Ірпені на Київщині планують відкрити два нові дитячі садки – на вул. Курортній і на вул. Незалежності (в мікрорайоні Стоянка). Про це сьогодні, 17 грудня, на засіданні виконавчого комітету Ірпінської міськради заявив перший заступник міського голови Олександр Маркушин.

За його словами, кошти для завершення будівництва обох дошкільних закладів передбачені в проєкті бюджету міста на наступний рік.

Члени виконкому проголосували за затвердження акта прийому-передачі фактичних витрат із обласного бюджету на будівництво дитсадка на вул. Курортній. Як повідомив Олександр Маркушин, цей акт, який нещодавно було підписано з обласною владою, дасть можливість у найближчі місяці завершити роботи й відкрити дитсадок уже навесні.

Нагадаємо, цей дошкільний заклад будувався на умовах співфінансування з обласного та міського бюджетів. Як повідомляв раніше голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк, міська влада давно забезпечила свою частину видатків на будівництво; тим часом з боку обласної влади «невелика частина фінансування дуже довго затримувалась, а Ірпінь не мав права сам дофінансувати». Садок уже довгий час готовий на 96%.

За словами Олександра Маркушина, для добудови другого дитсадка (в Стоянці) буде проведено тендер, і «планується теж у першому півріччі його відкрити».    

На засіданні виконкому була затверджена проєктно-кошторисна документація щодо будівництва зовнішніх мереж дощової та побутової каналізації й теплопостачання для цього дошкільного закладу.

Як повідомлялося, на будівництві дитячого садка в Стоянці завершилися фасадні роботи й будівельники перейшли до внутрішніх робіт, прокладання комунікацій і встановлення системи опалення.

Також під час засідання виконкому зазначалося, що ще один дошкільний заклад у майбутньому планують відкрити в приміщенні, яке зараз займає міська дитяча лікарня (раніше в цій будівлі працював відомчий дитсадок). Це відбудеться після спорудження в Ірпені нового медичного центру, в якому буде дитячий стаціонар.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300