У поліції Київщини з’явився підрозділ, який має захищати журналістів

Photoeditorsdk Export 2020 12 08t211627.618

У Головному управлінні Національної поліції в Київській області створено сектор, однією з функцій якого є захист прав працівників ЗМІ та протидія злочинам, пов’язаним із перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів. Про це повідомив відділ комунікації поліції Київщини.

Зазначається, що керівник новоствореного сектору захисту інтересів суспільства і держави Олександр Войтенко зустрівся з представниками Київської організації Національної спілки журналістів і обговорив з ними особливості майбутньої діяльності свого підрозділу. Сторони домовились про подальшу співпрацю і взаємодію у всіх питаннях щодо безпеки працівників ЗМІ.

Крім того, поліція області інформує про створення «гарячої лінії» для повідомлень про правопорушення стосовно журналістів. Наразі йдеться про електронну поштову скриньку [email protected].

«Повідомлення, які надходять на інформаційну платформу, одразу потрапляють до департаменту, який оперативно супроводжує кримінальні провадження за скоєними проти журналістів правопорушеннями», — зазначається в повідомленні.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300