У Приірпінні почастішали випадки пожеж через підпали сухостою (відео)

З приходом весни підпали сухої трави на території Приірпіння є досить поширеним явищем. Найчастіше пожежі трапляються тоді, коли люди прибирають торішній сухостій. Пожежники Ірпеня постійно контролюють ситуацію та ледь не щодня виїжджають гасити полум’я.

Антон Саприкін, провідний фахівець Ірпінського міського відділу ДСНС:
«З початку року саме на відкритих територіях у місті Ірпінь, селищах Ворзель, Коцюбинське, Гостомель і в місті Буча виникло 52 пожежі, в результаті яких була охоплена вогнем територія загальною площею понад 40 гектарів».

Олександра Страдецька, журналістка:          
«Останнім часом статистика пожеж в Ірпені збільшилася. Ось такі великі території займаються через підпали, які виникають у результаті необережності мешканців міста».

Щоб допомогти пожежникам попереджувати такі ситуації, Ірпінська міська рада придбала для них квадрокоптер. Тепер працівники ДСНС можуть стежити за великою територією з неба та з легкістю фіксувати місця підпалів.

Ігор Остапчук, начальник відділу з надзвичайних ситуацій Ірпінської міськради:
«За допомогою цього квадрокоптера ми, залежно від ситуації, моніторимо 3–4 рази на тиждень: виїжджаємо на заплаву річки Ірпінь, піднімаємося й моніторимо ситуацію щодо загорання трав’яного настилу або осередків загорання торфу».

Працівники Державної служби з надвичайних ситуацій вкотре наголошують: пожежа охоплює не лише суху траву. Від підпалів страждає природа, вмирає флора і фауна.

Антон Саприкін:
«У результаті пожежі трав’яного настилу заподіюється дуже велика шкода навколишньому середовищу, екосистемі. Займається торф, який знаходиться в землі. Тобто пожежа набирає масштабів, і вже дуже важко ліквідувати її наслідки».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300