У санаторії «Дубки» в Ірпені облаштували наметове містечко для людей, які втратили житло (відео)

Photoeditorsdk Export (7)

Ніна Олексіївна евакуювалася з Ірпеня 10 березня, а вже 12-го отримала звістку, що її будинку більше немає. Жінка розповідає – вже змирилася з думкою, що залишиться на вулиці. Але сьогодні ночувала в теплому ліжку в санаторії «Дубки».

Ніна Єрмакова, мешканка Ірпеня:
«Вчора я була дуже рада. Бо я не знала, куди мені звертатися. Спасибі Маркушину, спасибі дівчаткам, Віолетті – вони мене привезли на машині, вони мене поселили, і я дуже вдячна. Бо в 65 років залишитися на вулиці – це дуже-дуже тяжко».

У такій ситуації опинилися тисячі ірпінців. Сьогодні для частини з них на території «Дубків» відкрили перше наметове містечко.

Олександра Страдецька, журналістка:
«Позаду мене встановлено шість величезних наметів. Тут житимуть мешканці міста, які у зв’язку з російською агресією залишилися без даху над головою».

Ще три тижні тому тут тільки починали встановлювати конструкції, а сьогодні сюди вже заселяються перші мешканці. Одне таке житло вміщує 12 осіб. Кожен намет виготовлений із міцного поліестеру, стійкого до будь-яких погодних умов. Усередині наметових будиночків є підлога, матраци, електричні лампи, кріплення для одягу, бокові кишені для речей та інші зручні дрібнички. Намети оснащені вентиляцією, генераторами і тепловими пушками.

Віолетта Дворнікова, депутатка Ірпінської міськради, радниця міського голови:
«Сьогодні, завдячуючи представництву ООН – Міжнародній організації з міграції – ми маємо в нашому місті такі палатки, де ми можемо розмістити понад 70 людей».

Наметове містечко збудували за підтримки Великобританії та Міжнародної організації з міграції. Сьогодні на новосілля завітали їхні представники.

Максим Осавелюк, представник Міжнародної організації з міграції:
«Ми змогли зробити цей проєкт завдяки допомозі Великої Британії. Раді, що завдяки співпраці з муніципалітетом це було дуже швидко розгорнуто, і мешканці, які зараз не мають, де проживати, зможуть тут принаймні якийсь час знаходитися в таких прийнятних умовах».

Для заселення людей тут підготували всі необхідні умови, відкрили медпункт, облаштували їдальню, а працівники КП «УЖКГ «Ірпінь»» навели лад на території.

Дмитро Сухомлин, заступник директора КП «УЖКГ «Ірпінь»» із питань благоустрою міста:
«Завданням нашого підприємства було привести санаторій «Дубки» в ідеальний стан. Прибрали листя, прибрали гілля на території, відремонтували дах та плівкою оббили вікна в їдальні. Це все зроблено для того, щоб у тимчасовому житлі наші мешканці почували себе комфортно».

Невдовзі на території «Дубків» з’являться ще модульні будиночки. А також для ірпінців, які втратили житло, вже підготували 2000 місць у Києві.

Віолетта Дворнікова:
«Уже до кінця місяця ми плануємо встановити ще 30 модульних будиночків. Також завдяки Київській міській раді ми домовилися про те, що розселять дві тисячі наших мешканців. Усі бажаючі, хто хоче, можуть звернутися до мене особисто (я надам усю інформацію) або в ЦНАП Ірпінської міської ради – там у нас дуже приємні дівчата. Ви напишете заяву, і ми вам передзвонимо».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що працює в Ірпені? (медзаклади, магазини, послуги тощо)

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

Сьогодні, 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

Сьогодні, 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

Сьогодні, 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
В Ірпені створили робочу групу з експертної оцінки мистецьких ініціатив 

24 Apr 12:00

Детальніше
Муніципальна варта Ірпеня розпочала проводити серію тренінгів із тактичної медицини для учасників «Джури»

24 Apr 10:47

Детальніше
Всі новини
300x300