У школах Ірпеня на час карантину організували онлайн-навчання (відео)

Шкільні коридори спорожніли, за партами немає учнів. У школах карантин, але освітній процес не припинено — в Ірпені працюють і учні, і вчителі. Уроки проходять дистанційно.

Щоб залучити дітей на свій урок, учитель інформатики Ірпінського ліцею інноваційних технологій (ІЛІТ) Іван Нечипорук використовує водночас різні інтернет-платформи й програми.

Іван Нечипорук, учитель інформатики «ІЛІТ — МАН»:
«Максимальну кількість програм задіяно: у кого дискорд — тому зручно по дискорду, в кого традиційний вайбер — по вайберу, в кого скайп — по скайпу».  

Учитель зібрав на онлайн-урок майже всіх своїх учнів. Для роботи активно використовує канали, які забезпечують і голосовий, і текстовий зв’язок. Каже — заняття відбуваються згідно зі звичним розкладом, і жодна тема ще не пропущена.

Іван Нечипорук:
«Діти отримують завдання: є задачі, вони ці задачі відправляють, і відразу, якщо завдання виконано правильно, вони отримують розгляд».    

У кожній школі вчителі самі обирають формат і програми дистанційного спілкування. Зважають на ті, що найбільш доступні і дітям, і вчителям.

Вікторія Баран, заступниця начальника управління освіти і науки Ірпінської міської ради:
«Це хороша перспектива використати ті напрацювання, які зараз будуть. Учителів спонукають до використання нових, можливо, надсучасних технологій, можливо, використати те, що раніше  ніколи не використовувалося — і це хороша нагода вчителям зайнятися самоосвітою».

Руслан Андрієвський, наприклад — учитель математики школи №2 — каже, що може проводити уроки не тільки з комп’ютерною технікою, але й через звичайнісінький смартфон.

Руслан Андрієвський, учитель математики СЗОШ №2:
«Дана програма використовується що на телефоні, що на комп’ютері, працює в нормальному вигляді. Це програма «Google» — «Classroom». Чудова програма, можна використати для будь-чого».

Богдан Пацай, учитель фізики й математики ІЛІТ презентує учням геометричну прогресію у форматі вебконференції через ноутбук. Відеокамери є не у всіх, але голосовий зв’язок присутній, і є текстовий супровід.

Вчителі кажуть, що таку методику дистанційних уроків потрібно ще технічно відпрацювати, бо ж для кожного предмета є свої особливості використання різних платформ. Тому загальної рекомендації — одна платформа для всіх — і не може бути. 

Богдан Пацай, учитель фізики і математики «ІЛІТ — МАН»:
«Я думаю, що потрібно зосередитись на використанні якихось певних платформ, і тут потрібно якось методично допомогти вчителям в освоєнні цих платформ і методів навчання. Думаю, що карантин буде хорошим стимулом для проведення таких навчань і освоєння сучасних технологій у навчанні».

Під час карантину вчителі можуть виконувати свою роботу як у закладі, так і поза його межами.

Вікторія Баран:
«Звичайно, що це все непросто, і тому ми дуже просимо батьків сприяти освіті дітей саме в такому форматі».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300