У столиці працює виставка живопису ірпінчанки Ірини Яресько (фото)

Photoeditorsdk Export

У Центрі української культури та мистецтва в Києві працює персональна виставка ірпінської художниці Ірини Яресько «Продовження». Про це розповідається на сайті Центру.

Роботи мисткині виконані в техніці акрилового живопису мастихіном на полотні та акварельного живопису.

«Ідея виставки – продовження творчості як продовження життя. А ще – у кожній наступній картині продовжується тема попередньої! Художниця добре знає той світ, який відтворює у своїх картинах. Її закоханість у нього та її талант розкривають глядачеві вічну красу природи. Ви не знайдете в її творах ані епатажних образів, ані скандальних ідей. Тільки старанно виписані найменші дрібнички створюють відчуття нереальної реальності у картинах. Ніякого глянцю, ніякого пафосу, все справжнє. Кольори – які є. Даруйте, що такі чисті та яскраві! Недосконалість її моделей теж надто красива, аж у пальцях свербить торкнутися, з’їсти грушу чи вщипнути виноград. Кожну картину художниця замислює як розповідь про маленьке диво. Вона прагне поділитися з нами своїм баченням. У творах Ірини Яресько продовжується життя, яке вона бачить довкола. Не завмирає, а продовжується природа, живуть рослини, співають птахи і гудуть комахи», – йдеться в анотації на сторінці виставки.

Зазначається, що у 2001 році Ірина Яресько закінчила Національну академію мистецтв та архітектури, факультет станкової графіки. «Малювала з раннього дитинства, завжди тільки фрагменти української природи. Ірина Яресько своєю творчістю прагне показати людям красу рідного краю. Вона дуже хоче, аби люди зрозуміли, що вони і є його частинкою! І потрібно бути добрішими й цінувати те, що маємо», — підкреслюють у Центрі української культури та мистецтва.

Експозиція працюватиме до 23 листопада. Адреса: вул. Хорива, 19-В. Виставкові зали відкриті з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 19:00. Вхід вільний.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300