У суботу Київщина отримає першу партію вакцини «Pfizer/BioNTech»

630 360 1446562045 4213 Vaktsina

17 квітня Київщина має отримати першу партію вакцини «Сomirnaty» виробництва компанії «Pfizer/BioNTech» – 1170 доз. Про це повідомив голова облдержадміністрації Василь Володін, інформує пресслужба ОДА.

«Уже завтра наша область однією з перших отримає вакцини виробництва компанії «Pfizer/BioNTech». Їх використання розпочнемо вже цієї неділі, 18 квітня», – зазначив він.

Пресслужба зауважує, що вакциною «Pfizer/BioNTech» у першу чергу щепитимуть персонал і мешканців будинків для літніх людей. Потім — працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників. За кожним щепленим першою дозою буде зарезервована друга доза вакцини з цієї ж партії.

На регіональних складах вакцина зберігатиметься в термоконтейнерах, які будуть регулярно поповнювати сухим льодом. Звідти попередньо розморожені до +2—8°C флакони з вакциною щодня видаватимуть мобільним бригадам, які повинні будуть використати її протягом 120 годин.

Нагадаємо, днями на Київщині розпочалося щеплення вакциною «CoronaVac/Sinovac Biotec», 11600 доз якої область отримала 13 квітня.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300