У суботу Київщина переходить у «червону» зону

Imgbig

Із 30 жовтня на Київщині почне діяти «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Про це повідомив голова обласної держадміністрації Василь Володін.

«Це рішення було прийняте під час засідання Державної комісії з питань ТЕБ і НС, яке відбулось під головуванням Міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова. Його підтримуємо і на обласному рівні», – зазначив очільник КОДА на своїй сторінці у фейсбуці.

За його словами, «жителі Київщини мають розуміти, що вже не до жартів: ситуація загострюється». «Рівень госпіталізації зростає щодня. Станом на сьогодні, наприклад, 53,5% «ковідних» ліжок уже завантажені. Люди потрапляють до лікарень у важкому стані. Усім без виключення потрібен кисень. Щоб стабілізувати ситуацію, з суботи почнуть діяти жорсткі обмеження «червоної» зони», – наголосив Володін.

Він повідомив, що з 30 жовтня забороняється:

  • робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл;
  • проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;
  • робота закладів харчування, окрім адресної доставки та замовлень на винос;
  • робота ТРЦ та інших розважальних закладів;
  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;
  • робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників.

«Робота всіх перерахованих закладів можлива лише, якщо 100% працівників і всі відвідувачі матимуть «зелений» COVID-сертифікат, який свідчитиме про повний курс вакцинації, або негативний результат ПЛР-тесту», – зауважив голова облдержадміністрації.

Водночас буде дозволена робота банків, АЗС, аптек, продовольчих і ветеринарних магазинів. Обов’язковою умовою залишається дотримання всіх протиепідемічних правил.

«Звертаюсь до всіх жителів нашої області: потрапити в реанімацію чи вакцинуватись – це вибір кожного. Але питання серйозне, і тільки за допомогою щеплення ви зможете захистити своє здоров’я. Переконаний, що ніхто не мріє потрапити в лікарню і, тим більше, лежати під киснем, а ризики цього дуже високі. Тож подумайте про наслідки і вакцинуйтесь», – закликав Василь Володін.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300