У світі та в Україні посилюють заходи для запобігання поширенню коронавірусу

Mouth Guard 4787642 1280

Низка країн світу оголосила про посилення на своїх територіях заходів безпеки для боротьби з епідемією коронавірусу, повідомляють ЗМІ.

У США Центр із контролю і профілактики захворювань (СDC) закликав скасувати заходи за участю 50 і більше осіб протягом наступних восьми тижнів. Центр наголошує, що «масштабні заходи та масові зібрання можуть сприяти поширенню COVID-19 у США». Йдеться про конференції, фестивалі, паради, концерти, спортивні події, весілля та інші види зборів.

Станом на 15 березня у США було зафіксовано 69 летальних випадків у результаті зараження коронавірусом і 3774 випадків інфікування. 13 березня президент країни Дональд Трамп оголосив про запровадження загальнонаціонального надзвичайного стану.

Прем’єр-міністр сусідньої Канади Джастін Трюдо не виключає закриття кордонів для боротьби зі спалахом коронавірусу.

В Італії, яка посідає друге після Китаю місце у світі за кількістю інфікованих COVID-19 і летальних випадків, за минулу добу від цієї хвороби померло 368 людей. Кількість жертв коронавірусу досягла 1807 осіб, кількість інфікованих наближається до 25 тисяч. Рішенням уряду в масштабах всієї країни введено заборону на переміщення між різними населеними пунктами – за винятком випадків особливої необхідності. Закрито всі навчальні та спортивні заклади, театри, кінотеатри, музеї, дискотеки, паби, скасовані масові заходи.

У Франції готується указ, який запровадить у країні часткову ізоляцію жителів, повідомили журналістам інформовані джерела. Кількість заражених коронавірусом французів за добу зросла на приблизно на 900 осіб і становить 5,4 тисячі, повідомив журналістам міністр охорони здоров’я Олів’є Веран. Кількість пацієнтів, що померли від COVID-19, досягла 120. Протягом доби зафіксовано 31 летальний випадок.

Федеральна німецька земля Баварія вперше за свою сучасну історію оголошена зоною катастрофи через поширення коронавірусу. На сьогодні там підтверджено 1034 випадки захворювання. З вівторка будуть закриті бари, кінотеатри, басейни, стадіони та ігрові майданчики, а з середи – магазини, які не продають продуктів і товарів першої необхідності. Навчальні заклади вже закрили минулого тижня. Голосування на чергових місцевих виборах у Баварії, які мають відбутися через два тижні, буде проведене поштою.

Канцлер Австрії Себастьян Курц оголосив про заборону всіх масових заходів, а також про те, що з понеділка буде заборонено збиратися групами більше п’яти людей, будуть закриті всі бари і ресторани, введені обмеження на в’їзд у країну. «Ми закликаємо австрійців самоізолюватись. Це означає, що контакти можливі тільки з людьми, з якими вони разом живуть», – йдеться в заяві канцлера.

Уряд Нідерландів оголосив, що школи та дитячі центри по всій країні сьогодні закриваються. Бари, ресторани та спортивні клуби також будуть закриті.

Припинили роботу всі школи Швейцарії. У країні заборонені зібрання за участю понад 100 осіб. У кількох регіонах закрили всі торгові точки, окрім аптек і супермаркетів. Швейцарський парламент скасував цього тижня пленарні засідання.

Президент Румунії Клаус Йоганніс підписав указ про запровадження з понеділка надзвичайного стану. На сьогодні в країні зафіксовано 139 випадків зараження коронавірусом, у т. ч. 16 – у неділю. 

Угорщина оголосила про серію надзвичайних заходів, серед яких – закриття кордонів для іноземців. Відсьогодні уряд заборонив масові зібрання, закриваються кінотеатри й клуби. Кафе, ресторани та більшість магазинів не працюватимуть після 15.00. Школи перейшли на дистанційне навчання, університети зачинені. У країні зафіксовано 39 випадків COVID-19, один – летальний.

На два тижні закрила кордони для іноземців Грузія. Німеччина запровадила обмеження на в’їзд: до країни пускатимуть лише з поважних причин.

Обмеження на пересування (за винятком випадків гострої необхідності) запроваджені в Чехії, термін дії – до 24 березня.

Із закликом закрити до 29 березня всі ресторани, паби і бари виступив уряд Ірландії. Обмеження поширюватимуться й на бари та паби при готелях.

Про закриття кордонів на 15 днів, скасування занять у навчальних закладах, закриття парків та інших місць масового відвідування оголосила Аргентина.

Обмеження на масові заходи та на в’їзд запроваджені країнами Перської затоки.

За рішенням Ради національної безпеки і оборони України та Кабміну відсьогодні тимчасово заборонено в’їзд в Україну іноземцям і особам без громадянства. Закрилися близько 100 пунктів пропуску (контролю) та припинилось пішохідне сполучення ще через майже півсотні пунктів.

РНБО рекомендує громадянам України утриматися від виїзду за кордон, а тим, хто перебуває за межами країни, повернутися вже сьогодні, оскільки з 00.00 17 березня тимчасово припиняються регулярні міжнародні пасажирські перевезення через державний кордон України.

На жорстких обмежувальних заходах наполягає Міністерство охорони здоров’я України. «Необхідно закривати заклади громадського харчування та ТРЦ, працювати мають лише аптеки та продуктові магазини, необхідно обмежити пересування всередині країни, запровадити дистанційний режим роботи працівників, переглянути режим роботи громадського транспорту та обмежити дозволені збори людей у групах до 10 осіб», – йдеться в заяві глави МОЗ Іллі Ємця.

Заходи протиепідемічної безпеки посилюються в Києві. З 17 березня максимально обмежується пересування людей між столицею та іншими населеними пунктами, проведення культурних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів з масовою участю громадян. Не працюватимуть торговельні центри (за винятком продуктових та господарських магазинів і аптек), заклади громадського харчування, зокрема, ресторани, кафе, бари, заклади швидкого харчування (вони зможуть приймати онлайн-замовлення на доставку їжі). Призупиняється робота спортивних комплексів і залів, закладів побутового обслуговування населення, СПА-салонів, салонів краси, саун, косметологічних кабінетів, кабінетів масажу, перукарень, дискотек, нічних клубів, комп’ютерних клубів тощо.

Роботу міського громадського транспорту в столиці наразі обмежувати не будуть, але влада закликає не пересуватимуться містом без крайньої потреби. Пасажирів метро просять їздити в масках.

Керівники підприємств, установ та організацій столиці, незалежно від форм власності та підпорядкування повинні максимально перевести роботу персоналу на віддалений доступ. 

Департаментам Київської міської держадміністрації доведені вимоги щодо тимчасового скасування нарадчих та колегіальних засідань, громадських слухань, особистих прийомів громадян. 

За інформацією з Ірпінської мерії, сесія міської ради, запланована на 19 березня, швидше за все, пройде в закритому режимі.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300