У центрі Ірпеня шахрай виманив у дітей дорогі смартфони (відео)

Photoeditorsdk Export 2021 08 16t140519.551

На центральній площі Ірпеня невідомий чоловік виманив у дітей два дорогі смартфони та зник із місця події. Про це повідомила ірпінська «Муніципальна варта». Вона опублікувала на своїх інтернет-ресурсах записи міських камер відеоспостереження, де зафіксовано інцидент.

Жертвами шахрая стали десяти- й одинадцятирічний хлопці. Зловмисник – чоловік віком близько 35 років – ішов слідом за компанією з трьох школярів від магазину «Новус», а потім перестрів їх біля арки будинку №4 по вул. Шевченка.

«Він представився дітям працівником поліції, швиденько показав якесь, нібито службове, посвідчення, і почав розповідати, що хтось в центрі міста краде чи відбирає мобільні телефони у дівчат. Продовжуючи бесіду з неповнолітніми, громадянин повів їх з арки на площу. В районі РАГСу (будинок по вул. Шевченка, 5) вони зупинилися. Дорослий чоловік, психологічно тиснучи, змусив дітлахів віддати йому мобільні телефони і назвати паролі доступу до них. Потім наказав дітям йти в напрямку вул. Соборної, де нібито стоїть білий бус, і там він поверне телефони. Хлопці послухались і пішли в напрямку Соборної шукати білий бус. Сам же (зловмисник) спокійненько пішов у протилежну сторону, до залізничної станції. Зрозуміло, що підлітки ніякого білого буса не знайшли і цілу годину намагалися самотужки знайти цього чолов’ягу, бігаючи туди-сюди центром міста», – розповіли в «Мунварті».

Більш ніж через годину після зустрічі з шахраєм ошукані діти звернулися до чергової частини «Муніципальної варти», розташованої в будівлі міської ради. «Час було втрачено. Знайти чи відслідкувати по камерах цього громадянина не вдалося (він вдало переміщався, уникаючи зон дії міських камер відеоспостереження). Скоріше за все, даний суб’єкт, як тільки заволодів в шахрайський спосіб коштовними мобільними телефонами, покинув не тільки центральну частину міста, а й саме місто. Камерам відеоспостереження вдалося зафіксувати лише епізод, коли невідомий чоловік іде по площі з трьома неповнолітніми, спілкується з ними, в якийсь момент зупиняється і хлопчаки віддають йому свої мобільні телефони, після чого всі розходяться в різні сторони», – зазначають у «Муніципальній варті».

Автори повідомлення, серед іншого, закликали батьків установити в мобільних телефонах дітей функцію швидкого додзвонювання однією клавішею до чергової частини «Муніципальної варти» ((073)07-00-557, цілодобово).

«Наша служба готова оперативно реагувати. Ми маємо достатньо сил, засобів і можливостей. Але ми не можемо бути в багатьох місцях одночасно. Питання безпеки і безпекового середовища – це питання завжди комплексні і не одновекторні. Обізнаність дітей, що і як робити в подібних ситуаціях, небайдужість і допомога оточуючих, наше швидке реагування – запорука безпеки наших дітей, – наголошується в повідомленні. – Діти завжди можуть звернутися по допомогу до чергової частини «Муніципальної варти», яка працює в цілодобовому режимі (перший поверх Ірпінської міської ради, вул. Шевченка 2-а). Діти завжди можуть звернутися по допомогу в якій завгодно частині міста до співробітників ірпінської «Муніципальної варти» або зупинити наш службовий автомобіль».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

Сьогодні, 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

Сьогодні, 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

Сьогодні, 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

Сьогодні, 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

Сьогодні, 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300