У Варшаві презентували дитячу збірку «Ірпінь – мій дім» (відео)

У Варшаві, в рамках Міжнародного книжкового ярмарку, презентували книгу «Ірпінь – мій дім». До неї увійшли розповіді дітей про рідне місто та його мешканців. Наскрізною ниткою через дитячі твори проходить тема війни. Деякі з них прозвучали на презентації польською.

Наталія Довлатова, викладачка з культури мовлення та риторики, радіоведуча:

«Чому наші діти мають писати вірші про війну? Нехай пишуть про ляльок, мандри, море, щось найкраще, а вони пишуть про війну…».

Оксана Щирба, журналістка, письменниця:

«Я багато читала різних книг, і багато працювала над різними книгами як редактор, але жодна книга не викликала у мене стільки емоцій, як книга «Ірпінь – мій дім». У цих текстах – у книжці зібрані вірші, казки, есе – насправді так багато невимовної чистої дитячої любові до міста Ірпінь, так багато водночас смутку, дуже багато болю і багато ненависті».

Створення збірки «Ірпінь – мій дім» стало другим етапом в однойменному проєкті. Минулого року маленькі ірпінці малювали малюнки про рідне місто, які згодом стали принтами для футболок. Зараз же малюнки дітей стали ілюстраціями до дитячих віршів та розповідей про Ірпінь.

Про літературні надбання Ірпеня та про збірку «Ірпінь  — мій дім», яку видало видавництво «Саміт-книга», під  час презентації розповів Петро Щербина — автор ще однієї книги цього видавництва «Битва за Ірпінь».

Петро Щербина, автор книги «Битва за Ірпінь»:

«Коли для дитини є усвідомлення, що її твори вже видані в книзі, це означає, що хтось із них таки матиме і далі поштовх писати прозу, далі писати поезію. А хтось із них матиме поштовх малювати».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300