У Ворзелі працює виставка «хатніх» ікон та автентичних рушників і хусток

Photoeditorsdk Export 2020 01 08t181715.620

У Центрі культури «Уваровський дім», що в селищі Ворзель на Київщині, працює виставка «хатніх» ікон, написаних заслуженим художником України Олександром Охапкіним, та автентичних рушників і хусток із колекції заслуженої працівниці культури України Зої Ружин. Про це сьогодні, 8 січня, «Уваровський дім» повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

Зазначається, що координатором проєкту є почесна працівниця культури України, володарка міжнародної мистецької премії імені Валентина Михайлюка Ольга Успенська.

Виставка працюватиме до 19 січня включно. Вхід вільний.

Олександр Охапкін – відомий український живописець, який працює переважно в галузі іконопису. Брав участь у розписі храмів. Твори художника експонувалися на багатьох виставках в Україні й за кордоном. Вони зберігаються у фондах Національної спілки художників України, в приватних колекціях у Німеччині, Франції, США, Канаді, Польщі, Італії та інших країнах. У 2006 році вийшов документальний фільм про Олександра Охапкіна «Заквітчана вічність».

Зоя Ружин – українська поетеса, авторка десятка поетичних збірок, понад 100 текстів пісень, громадська діячка. Очолює всеукраїнське громадське об’єднання «Поступ жінок-мироносиць», Раду берегинь Черкаського обласного козацького товариства ВГО «Українське реєстрове козацтво», є Почесною громадянкою с. Шевченкове – малої батьківщини Тараса Шевченка.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300