У Ворзелі розпочав діяльність благодійний фонд «Милосердя та співчуття» (відео)

Олександр Сухарєв, голова благодійного фонду «Милосердя та співчуття»:

«На календарі 14 травня, четвер, і ми вкотре веземо обіди нашим підопічним…»

Весною, з початком суворого карантину, у Ворзелі розпочав свою діяльність благодійний фонд «Милосердя та співчуття». Комплексні обіди доставляли людям, які не могли самі себе забезпечити продуктами і приготувати повноцінну їжу.

Вікторія Кононенко, адміністраторка БФ «Милосердя та співчуття»:

«Почалося все буквально з десяти осіб у Ворзелі, котрі дійсно потребували якось догляду, якоїсь уваги до себе. І в підсумку ми годували більше 50 людей».

Тетяна, мешканка Ворзеля:

«Обіди були дуже смачні, я їм дуже вдячна. Вони привозили перше, друге і третє».

Оксана Власюк, завідувачка виробництва БФ «Милосердя та співчуття»:

«Старалися ситніше зробити, щоб там і м’яско було, і котлетки, і млинчики. Ну й випічка, тому що бабусі дуже люблять пиріжки».

Любов, мешканка Ворзеля:

«Наша мрія — всіх, хто нужденний — щоб така справа продовжувалася. Було б дуже добре».

Заснували фонд двоє чоловіків — киянин Володимир Сєрий та переселенець із Донецька Олександр Сухарєв.

Олександр Сухарєв:

«Ми зрозуміли, що це наш обов’язок — допомагати тим людям, які цього потребують. І я дуже сподіваюся, що хтось допоможе моїм батькам так само, як я допомагаю комусь, бо мої батьки зараз перебувають на тимчасово окупованій території».

Для благодійних цілей уже недіючий санаторій «Ворзель» надав фонду приміщення колишньої кухні. Зараз тут виносять старий мотлох і готуються її ремонтувати. Соціальний проєкт «Нагодуємо знедоленого» буде розвиватися, але це — лише один із напрямків діяльності фонду «Милосердя та співчуття». Його засновники планують дати нове життя й іншим закинутим приміщенням санаторію і створити на його базі діагностичний центр.  

Володимир Сєрий, співзасновник БФ «Милосердя та співчуття»:

«Перше завдання — привести все до санітарних норм, зробити якісний ремонт».

Олександр Сухарєв:

«Цей майбутній медичний центр повинен надавати послуги, медичну допомогу саме тим верствам населення, з якими ми працюємо — це переселенці, діти переселенців, пенсіонери, бабусі, дідусі та, нарешті, дуже багато людей, які просто не в змозі платити за медичні послуги приватним клінікам».

Мешканці Ворзеля такій ініціативі раді й сподіваються, що завдяки майбутньому центру підтримувати своє здоров’я буде набагато легше.

Катерина Зураба, мешканка Ворзеля: 

«Дуже хороша ініціатива для Ворзеля, тому що Ворзель теж дуже хороше селище — люди, які гідні цього центру».

А ось актову залу санаторію благодійники хочуть перетворити на центр мистецтва для дітей із соціально незахищених родин та дітей-переселенців. Тут вони зможуть безкоштовно розвивати свої творчі здібності. У фонді переконані: їхній проєкт «Таланти Приірпіння» дасть можливість проявитися всім талановитим дітям.  

Віра Федорова, керівниця «Будинку дитини» ім. Городецького:

«Щоб діти бачили, що є інші діти, що є мистецтво, що є інший світ. Це дуже корисно, це дуже важливо для соціалізації дітей. Для нас це теж дуже важливо, і ми були б дуже раді, якби в хлопців усе вийшло».

Керівники фонду впевнені: їм ніщо не завадить реалізувати свої задуми. Планується, що вже прийдешній Новий рік дітвора зустрічатиме в мистецькому центрі. А відкриття потужної благодійної кухні та діагностичного центру прогнозують на наступний рік.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300