У Ворзелі відновили пам’ятник, викинутий на смітник (відео)

У Ворзелі відкрили пам’ятник загиблим воїнам АТО. Історія монументу вражає. Його вже відкривали раніше, але потім викинули на смітник. Тепер відновлення і встановлення монументу захисникам України ініціював голова благодійного фонду «Милосердя та співчуття» Олександр Сухарєв.

Олександр Сухарєв:
«Він стояв звідси метрів за 500. У той час, у 2016 році, це була паркова зона. Зараз на тому місці стоїть ряд таунхаусів. Пам’ять про людей, які загинули на Сході, повинна коштувати більше, ніж земля, на якій потім забудовники зводять таунхауси».   

Свою історичну місію пам’ятник виконував із 2016 по 2019 рік. А потім – відірвані руки, покалічені крила янгола, відбиті шматочки постаменту. Саме таким знайшли його хлопці на звалищі.

В’ячеслав Серпокрил, голова ГО «Нова нація»:  
«Карна справа, яка була порушена з приводу вандалізму щодо цієї пам’ятки, була в Ірпінському відділку поліції закрита, завалена і перекладена в якусь шухлядку».

Сьогодні місцеві ветерани АТО принесли квіти на нове місце постаменту і схилили свої голови у пам’ять про загиблих побратимів.

Володимир Коротя, ветеран АТО:
«Відбулося, на жаль, те, що відбулося, але, на щастя, пам’ятник установлений заново. Це вже, я думаю, маленький успіх».

Аркадій Кобринець:
«Дякуємо за те, що ви це зробили. Це велика справа на сьогодні, це ваша перемога, і хочеться вірити, що вона буде не остання».

Монумент захисникам України встановили в Парку Перемоги. У фонді «Милосердя та співчуття» планують найближчим часом його відреставрувати.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300