У Вишневому йде процес об’єднання з Крюківщиною

Вишневе

Про це заявив у своєму інтерв’ю міський голова Вишневого Ілля Діков.

За його словами, рішення про територіальне об’єднання громад міста Вишневе та селища Крюківщина було прийняте минулого року. На даний момент йде процес вирішення питань, пов’язаних із збільшенням повноважень та обов’язків щодо фінансування потреб громади:

«Школи, садочки, лікарні, дороги… Сьогодні ці галузі знаходяться під управлінням районної влади, вони отримують фінансування від районного бюджету. Після створення об’єднаної територіальної громади все зміниться. Об’єднана громада вже сама буде вирішувати, як розпорядитися власними ресурсами», — зазначає Ілля Діков.

Він наголошує, що оскільки в місті дуже розвинуте підприємництво та промисловість, після об’єднання територіальних громад Вишневого та Крюківщини, тут буде значно більше коштів,  а значить — можливостей для їх розвитку.  

Закінчення об’єднання громад Вишневого та Крюківщини Ілля Діков чекає вже цього року:

«І не варто втрачати час, чекати поки Кабмін вирішить з ким, коли і як нам створювати ОТГ. Обговорили робочі моменти – все, йдемо далі. Орієнтуємося на 2019 рік, якщо нічого не завадить. Якщо знов таки рада не буде заперечувати. Ще в 2011 році я подавав до обласної влади пакет документів відносно надання Вишневому статусу міста обласного значення. Ще до того, як став міським головою. Щоби місто могло розпоряджатися тими коштами, які воно заробляє. Відмовили».

Він наголосив, що 30% районного бюджету формується за рахунок Вишневого, тому окрім громад Вишневого та Крюківщини ніхто не зацікавлений в їх територіальному об’єднанні.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300