Учні ірпінських шкіл питимуть чисту воду від компанії «Ecosoft» (відео)

Надія Дроган, журналістка:

«Дивіться, який фонтанчик. Спочатку можна подумати, що це звична вода, яка тече зі звичайних  водопровідних труб. Насправді це вода дуже високої очистки від компанії «Ecosoft». І такі фонтани встановлені в шести школах Ірпеня».

Наталія Чирикало, старший адміністратор служби клієнтського сервісу компанії «Ecosoft»:

«Ecosoft» – соціально-орієнтована компанія. Наші потужності, виробництво і головний офіс знаходяться в Ірпені, тому ми намагаємося підтримувати ірпінчан усілякими соціальними ініціативами».

Щоб діти зустріли перше вересня з чистою питною водою, компанія провела планове сервісне обслуговування фонтанчиків саме перед початком навчального року. А загалом таке обслуговування  проводять кожні два місяці.

Зараз майстер — в Ірпінському ліцеї інноваційних технологій (ІЛІТ). Найперше продезинфікував усю систему і бак спеціальним розчином. Замінив на нові всі відпрацьовані картриджі. А їх тут аж три.

Володимир Полянчич, інженер авторизованого сервісного центру «Ecosoft»:

«Перший — це поліпропіленовий картридж на п’ять мікронів. Затримує механічні домішки — пісок, окалину. Наступний картридж (використовується в другій колбі) — з активованим гранульованим вугіллям, який видаляє домішки хлору. Третій картридж — використовується пресоване активоване вугілля для пом’якшення води».

Після фільтрів механічного очищення вода проходить ще й через спеціальну мембрану. Вона звільняє воду від непотрібних домішок, солей, а також різних бактерій та вірусів. А перед подачею з накопичувального баку безпосередньо в кран воду знезаражує ще й ультрафіолетова лампа.

Наталія Чирикало:

«Дана система фільтрації води була обрана невипадково для шкіл, оскільки основна її характеристика — це висока продуктивність, що дозволяє постійно, безперебійно й одночасно напоїти велику кількість дітей. Це близько 150—200 діток, які одночасно на перерві можуть утамувати спрагу».

Надпотужна система фільтрації не лише очищує воду, але й насичує її корисними мінералами — кальцієм і магнієм. Продезинфіковану систему з новим начинням промивають чистою водою. І все — можна пити.

Надія Дроган:

«А знаєте, як дітки п’ють цю воду? Отак — безконтактно, щоб не захворіти».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300