Учні ірпінського ліцею відкрили свій бізнес

266758164 1088124938625234 6427217356213904156 N

Учні Ірпінського академічного ліцею Національного університету біоресурсів і природокористування України (ІАЛ НУБіП), які у вересні ц. р. стали фіналістами Всеукраїнського проєкту соціального шкільного підприємництва, відкрили власне підприємство. Про це повідомило управління освіти і науки Ірпінської міськради.  

«У грудні 2021 року зареєстровано молодіжну громадську організацію САФЛОР, у рамках якої діятиме соціальне шкільне підприємство. Інформація про діяльність фірми внесена до ЄДРПОУ, відкрито банківський рахунок, і юні підприємці отримали перший грант у розмірі 1 тисячі євро на розвиток свого підприємства. На отримані кошти уже придбали дві потужні швейні машини, інструменти та матеріали для виробництва. З керівництвом ІАЛ НУБіП підписано меморандум про співпрацю», – йдеться в повідомленні.

«Усе починалося з вивчення курсу за вибором «Соціальне шкільне підприємництво» та організації роботи гуртка. Зацікавленість дітей, ініціатива викладачки економічних дисциплін ліцею Ірини Точиліної та підтримка адміністрації закладу спонукали до створення шкільного підприємства. Позаду залишилися участь у Всеукраїнському проєкті соціального шкільного підприємництва і вихід у десятку (з 217 заявок) найкращих проєктів для підтримки та фінансування, численні тренінги, презентації проєкту, перші спроби виробництва власної продукції та зустрічі з представниками та засновниками Школи усвідомленого підприємництва «School of ME». Вітаємо юних підприємців та бажаємо успіхів на шляху до реалізації своїх планів», – зазначили в управлінні освіти і науки.

Як повідомляється на фейсбук-сторінці освітнього закладу, перед відкриттям підприємства ліцеїсти пройшли тренінги від компанії «School of ME» щодо ведення соціального шкільного бізнесу та отримали «всеохоплюючу менторську підтримку з реєстрації та запуску шкільної фірми».

                                                    
Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300