Учні й учителі Ірпінської школи №17 проводитимуть у місті тренінги з сортування відходів

Photo 2020 06 23 12 40 40

Відзавтра учні та вчителі Ірпінської школи №17, які беруть участь у загальнонаціональному екологічному проєкті «Zero Waste School», починають проводити в Ірпені (Київщина) освітні тренінги, під час яких навчатимуть представників шкіл міста сортувати відходи, а також боротися з несанкціонованими сміттєзвалищами.

Проєкт «Zero Waste School» («Школа нульових відходів»), який впроваджує фонд братів Кличків «Klitschko Foundation», покликаний розвивати культуру сортування відходів у школах та громадах. Ірпінська школа виборола право брати в ньому участь іще наприкінці зими. Тоді з понад 1000 шкіл із усіх куточків України, які подали заявки, було відібрано лише 75. До команди 17-ї школи увійшли заступник директора з виховної роботи Марина Говрас, педагог-організатор Вероніка Курінна, учениця 9-Б класу Марія Ольшевська і учень 10-А класу Андрій Габян.

Цього року через карантин проєкт «Zero Waste School» довелося проводити онлайн. Протягом квітня і травня тривало навчання. За цей період учасники отримали знання про проєктний менеджмент, комунікації, дізналися про можливість отримання грантів та про соціальну відповідальність, навчалися сортувати сміття. Також вони поспілкувалися з представниками «Klitschko Foundation», компанії «Кока-Кола Україна», громадської організації «Україна без сміття»,  екологами, спеціалістами з фандрейзингу, екоблогерами та громадськими активістами.

Нещодавно команда школи №17 презентувала свій проєкт «Мінімізація несанкціонованих сміттєзвалищ на території міста». Щоби максимально його реалізувати і зменшити в місті кількість стихійних смітників, у вересні спеціально для жителів Ірпеня організують толоку під назвою «Zero Waste Day».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300