Уряд продовжив карантин до 11 травня

Photoeditorsdk Export 2020 04 22t150434.241

Кабінет Міністрів України продовжив дію карантину до 11 травня 2020 року. Відповідне рішення було прийняте на його сьогоднішньому засіданні, повідомила пресслужба уряду.

«Моделювання аналітиків НАН України та дані МОЗ свідчать про те, що ми ще не пройшли пік захворюваності, і він може настати на початку травня», — заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, в уряду є «дуже чіткий план виходу з цього карантину», який складається з п’яти етапів. Розпочати реалізацію цього плану можна буде лише за умови сприятливої епідемічної ситуації – орієнтовно 12 травня. Для цього, за словами прем’єра, мають бути відповідні підстави: протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання в країні повинен бути незмінним або коливатися в межах 5%, а лікарні мають бути заповнені пацієнтами з COVID-19 менше ніж на 50%.

«Водночас у нас є декілька дуже важливих завдань, які ми маємо виконати до 11 травня», – зазначив Шмигаль. За його словами, йдеться про збільшення кількості тестувань на коронавірус, покращення забезпечення лікарень і лікарів усім необхідним, запровадження Е-контролю самоізоляції як альтернативи обсервації, створення нових правил функціонування для об’єктів обслуговування населення – з обов’язковим соціальним дистанціюванням, масочним режимом та постійною дезінфекцією.

«Якщо все буде добре і епідемічна ситуація буде сприяти, то 11 травня ми зможемо говорити про відкриття парків та скверів, закладів торгівлі непродовольчими товарами, частини об’єктів побутових послуг. Можливо, будуть інші пом’якшувальні заходи. Але про них ми зможемо говорити пізніше», – сказав Денис Шмигаль.

Також прем’єр зазначив, що уряд збільшує виплати по безробіттю, розширює програми підтримки бізнесу і фактично впроваджує кредитні канікули, підвищує пенсії тощо.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300