Уроки підприємництва в «Astor School» (відео)

Як розпочати власну справу? Що таке бюджет? Звідки беруться гроші та як ними правильно розпоряджатися? Це та ще багато чого корисного вивчають учні школи «Astor School». І не тільки під час навчального року, але й на канікулах, у  шкільному літньому таборі. Фінансової грамотності та основ підприємницької діяльності тут дітей навчають, починаючи ще з нульового класу. І це одна із основних фішок «Astor School».

Валентина, вихователька «Astor School»

«Починаючи ще з садочка ми розказуємо діткам що таке підприємницька діяльність. Щоб ще з малку вони уже мали якісь свої фантазії та ідеї для майбутнього. Саме тому сьогодні ми влаштували з дітками ярмарок. Діти зі своїми батьками приготували і принесли всілякі смаколики і пропонують їх своїм друзям зі старших класів»

Як заощаджувати і раціонально витрачати гроші у «Astor School» навчають на прикладі власної шкільної валюти – АсторБаксів. Їх діти отримують за хорошу поведінку та правильно виконані завдання. Потім за ці гроші можна придбати іграшки чи канцелярію. Так, фактично граючись, школярі освоюють тонкощі стосунків з грошима.

Соня, вихованка «Astor School»

«Треба вміти рахувати гроші і правильно розуміти, скільки тобі мають дати здачі. Ос наприклад мама дала тобі 50 гривень на хліб. Хліб коштує 20 гривень, тоді тобі винні 30 гривень»

АсторСкул називають школою успішних дітей. Тут працюють над тим, щоби в учнів ще з раннього віку розвивалося бізнес-мислення та мотивують генерувати креативні бізнес ідеї. Які у майбутньому можуть перерости у прибутковий стартап.

Олена, тьюторка літнього табору «Astor School»

«Наприклад у нас зараз тема — побудова свого бізнесу. Ми робили свій ресторан, розробляли там меню, вчилися з ними розраховувати ціни для кожної страви так, щоб не залишитися у мінусі, а навпаки примножувати свій капітал».

А нещодавно в АсторСкул почали співпрацю із Міністрерством цифрової трансформації, яке цього року запустило онлайн-курс «Підприємництво для школярів».  Уже з 1 вересня за цим курсом навчитимуться і учні АсторСкул.

Андрій Руденко директор ліцею «Astor School»

«Спектр діяльності учнів середньої і старшої школи значно більший. Тут проекти уже такі, я би сказав, навіть, на напів професійній основі, які дійсно дають змогу заробляти не тільки шкільну валюту, а й фінанси. Цей проект новий, але ми прагнемо не зупинятися на досягнутому і розвиватись, щоб діти наші ставали дійсно успішними підприємцями починаючи ще зі школи».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпені влаштували свято Масниці для дітей вразливих категорій (відео)

Сьогодні, 10:39

Детальніше
Ірпінців запрошують на забіг «Єднання України 2024»

Сьогодні, 10:24

Детальніше
ІЛІТ відвідав заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку (відео)

18 Mar 18:14

Детальніше
Історичний день: Київщина та штат Вашингтон підписали меморандум про співпрацю

18 Mar 13:57

Детальніше
Спортсмени з Ірпеня вибороли 3 місце на Чемпіонаті Києва з кікбоксингу

18 Mar 09:54

Детальніше
Ситуація є найбільш оптимальною: скільки потрібно часу, щоб дістатися з Ірпеня до Києва

17 Mar 15:32

Детальніше
Українська міфологія крутіша за Marvel: у Києві презентували фентезі за мотивами українських міфів «Кий і морозна орда»

17 Mar 13:51

Детальніше
В Ірпені показали документальну виставу про права жінок і гендерну рівність (відео)

17 Mar 13:41

Детальніше
Всі новини