В американському місті-побратимі Ірпеня діє ансамбль українського народного танцю (відео, фото)

Homepagejumpsplits

В американському місті Мілуокі, яке є побратимом Ірпеня, успішно діє танцювальний ансамбль «Дніпро». Про це розповіла на своїй сторінці в соцмережі радниця Ірпінського міського голови з питань міжнародного співробітництва Оксана Сулима.

«В Мілуокі діє відомий своїми запальними традиційними українськими народними танцями, вишуканими костюмами та музикою України танцювальний ансамбль “Дніпро”. Це некомерційна організація, яка зберігає багату, прекрасну культуру України через танці, костюми, мову та музику», – повідомила вона.

Мистецький колектив був заснований ще в 1967 році. «Протягом десятиліть сотні танцюристів навчалися та виступали з танцювальним ансамблем у США та за кордоном. На офіційній сторінці колективу є презентації найкращих виступів «Дніпра» та його вікових дитячої і юнацької підгруп – «Калини» та «Променя» – від 1980-х років до сьогодні. Пишаюся знайомством з цим талановитим колективом, що зберігає українську культуру та українські традиції в американському Мілуокі!» – зазначила Оксана Сулима.

Як наголошується на сайті «Дніпра», в ансамблі задіяні не лише вихідці з України, але й представники всіх етнічних груп, які є в Мілуокі.  

Нагадаємо, зараз Ірпінська міськрада допомагає Університету державної фіскальної служби України налагодити співробітництво з Університетом Вісконсина – Мілуокі.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300