В Ірпені активно вакцинують тварин від сказу (відео)

Його звати Босий, і він не любить, коли у двір без його дозволу заходять сторонні. Хоча на руки його беруть нечасто, але, лише притиснувшись до господині, сторож заспокоюється. Сьогодні в нього особливий день: Босого вакцинують, щоб не захворів на сказ.

Ніна, мешканка Ірпеня:
«Кішки хворіють, собаки хворіють. А в нас діти маленькі».

Лише за останні два тижні ірпінська служба захисту тварин вакцинувала майже пів тисячі домашніх улюбленців та бездомних котів і собак. Активну процедуру щеплення від сказу розпочали після того, як у місті виявили кілька випадів цього захворювання.

Євгенія Мельник, керівниця служби захисту та лікування тварин:
«Було прийняте рішення розпочати подворову вакцинацію і також продовжити те, що розпочато з початку року за програмою для безпритульних тварин: вакцинувати тих, хто стерилізувався в минулому році».

Щоб уберегти життя людей від можливої небезпеки і якнайшвидше вакцинувати найбільшу кількість тварин, служба захисту тісно співпрацює з приватною ветеринарною клінікою. Її фахівці на волонтерських началах включилися в невідкладну роботу з вакцинації. Щодня тут роблять майже півсотню щеплень.

Людмила Мирончук, лікар приватної ветеринарної клініки:
«Згідно з чинним законодавством України, вакцинація тварин проводиться раз на рік. Кожного року тварини мають отримувати щеплення від сказу, тому що сказ – це найнебезпечніша хвороба, яка передається людині, і від цієї хвороби помирають люди».

Не відмовляють у клініці жодній домашній тваринці та ще й підбирають на вулицях приблуд. Недавно приютили ось цього бездомного тримісячного котика. Він здоровий і дуже хоче потрапити в турботливу сім’ю.

Людмила Мирончук:
«Ми їх вакцинуємо, глистуємо і шукаємо їм родину. І вони вже їдуть додому з паспортом».

Ірпінська комунальна служба захисту тварин закликає власників домашніх улюбленців бути свідомими та відповідальними, і вакцинувати своїх собак та котів. Для цього ви можете подати заявку на вайбер (097)3029151. Фахівці приїдуть до вас додому і безкоштовно зроблять тваринці щеплення.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300