В Ірпені бурять свердловини для нової станції очищення води (відео)

В Ірпені на вулиці Чехова бурять свердловини. Вони  будуть обслуговувати нову станцію очищення і знезалізнення води, яку вже готують тут до відкриття. Воду добуватимуть на Сіноманському горизонті. Глибина свердловин сягатиме 110 метрів.

Артур Загодіренко, директор КП «Ірпіньводоканал»:
«У цьому році в нас заплановано збудувати дві свердловини: одну – на самій території, одну – за територією, за 200 метрів звідси. І також буде проведене перебурювання однієї свердловини в районі Забуччя».

На водоканалі кажуть – щоб вода поступала в крани чистою, потрібно ретельно промивати фільтруючу систему станції знезалізнення. А для цього необхідно додатково ще 600 кубів води на добу.

Артур Загодіренко:
«Ці свердловини, перш за все, будуть використовуватися при запуску нової станції очищення для промивання фільтрів, і в подальшому – для використання мешканцями міста Ірпінь».

Станція знезалізнення води на Чехова буде оснащена сучасною системою фільтрації й працюватиме без хімічних реагентів – лише на використанні природного фільтруючого матеріалу. І це буде найбільша станція очищення води в регіоні.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300