В Ірпені на вул. Миру відзначили день будинку (відео)

Колись цей будинок в Ірпені на Київщині міг стати ще одним самотнім привидом. Але в його житті відбулася та сама подія і зявилися ті самі люди, які благословили його на зовсім іншу долю.

Мова йде про будинок по вулиці Миру, 3-Б. Його мешканці не просто знають одне одного, а живуть тут, як велика родина. Колись їх згуртувала одна загальна мета: завершити будівництво свого дому, яке на пів шляху кинув недобросовісний забудовник Владислав Корячко. І з того часу вони завжди і у всьому разом.

Журналіст:
«Якась людина є в будинку, яку ви не знаєте?»

Григорій Свередюк, мешканець будинку:
«На сьогоднішній день, можливо, я вже когось і не знаю, тому що багато людей змінилося, хтось продав свою нерухомість, але ми знайомимося з новими мешканцями, розказуємо історію цього будинку. Хтось, можливо, не вірить, хтось каже: «Молодці, респект!»

А почалася історія з того, що у 2007 році забудовник просто зник. І перші 20 інвесторів, яких він обдурив, почали добудовувати будинок власними силами.

Еллада Сучкова, мешканка будинку:
«У нас три роки не було вихідних, були самі суботники. Ми, 21 інвестор, виходили, самі тягнули бровки, самі все вкладали, щебінь, торф возили, квіти саджали — усе своїми силами».

Сьогодні тут не двір, а казка. Доглянутий, затишний, неймовірний. Кожен із куточків зроблений руками мешканців — від автоматичного паркану до зон відпочинку та спортивних об’єктів.

Після насичених років благоустрою і вирішення юридичних питань мешканці нарешті проводять вихідні не за роботою. Другий рік поспіль вони збираються і святкують день свого будинку.

Валентина Браткевич, голова правління ОСББ:
«Два роки тому було прийнято рішення це свято запровадити і святкувати його щороку. З того часу, вже другий рік поспіль, ми святкуємо, і всім нашим мешканцям дуже подобається».

Це свято згуртовує сусідів. А нові мешканці, за переказами старожилів, одразу закохуються в це місце. Адже приклади такої згуртованості, відчайдушності та доброзичливості сьогодні на пальцях однієї руки можна перерахувати.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300