В Ірпені на вулиці Матросова міняють колектор

Вулиця Матросова в Ірпені тимчасово перекрита для руху. Тут міняють чергову частину центрального каналізаційного колектору регіону. По ньому усі стоки з Ірпеня, Бучі, Ворзеля та Гостомеля транспортуються до очисних споруд Києва.

Олександр Маркушин, перший заступник міського голови:

«У нас було співфінансування з областю, але вже три роки область не фінансує. В цьому році обіцяли профінансувати роботи колектора, але фінансів не було, хоча були виграні тендери. Вирішили ми, щоби здати вже в цьому році вулицю Матросова, виділити гроші з міського бюджету розвитку міста 3 млн грн і закінчити ці роботи».

В’ячеслав Герасименко, головний інженер КП «Ірпіньводоканал»:

«Колектор, який йде по цій вулиці, був побудований у 1975 році. Він побудований із залізобетону, термін експлуатації його вже давно закінчився. Він зараз знаходиться в дуже аварійному стані».

Стару трубу колектору міняють на нову поліетиленову. Термін її експлуатації – щонайменше 50-60 років. Після закінчення робіт, візьмуться за асфальтування вулиці. Тут планують облаштувати зливову каналізацію та тротуари.

Ігор Дворніков, директор КП «Ірпіньжитлоінвестбуд»:

«Це дуже стратегічне питання – будівництво нового колектору і тому контроль за роботами виконується кожен день. Також хочу повідомити, що після реконструкції буде зроблена нова дорога і, як кажуть, все буде зроблено «під ключ».

Роботи по заміні колектору триватимуть протягом місяці, а заасфальтувати дорогу по вулиці Матросова обіцяють до кінця травня.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300