В Ірпені на вулиці Северинівській прокладають нову теплотрасу та водогін (відео)

В Ірпені в районі СМУ одна за одною з’являються нові траншеї. Комунальники прокладають нову теплотрасу та додатковий водогін.

Надія Дроган, журналістка:
«Розкопки почали на 9-й лінії і зараз продовжують на Северинівській. Ніхто золота тут не шукає, бо завдання важливіше: комунальники прокладають нові комунікації».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«По вулиці Северинівській ми перекладаємо теплотрасу до будинків 158 і 160. Це остання частина теплотраси, яка не замінена по місту. Часто бувають пориви, бо теплотраса стара, їй уже більше 45 років, і вона вже непридатна для експлуатації».

Олександр Костюк, начальник КПП «Теплоенергопостач»:
«Скрізь уже провели модернізацію теплових мереж, а тут траса стара. У цьому році ми в рамках інвестиційної програми підприємства запланували кошти, провели відповідні тендерні процедури, закупівлі і вже вийшли на дані роботи. Буде нова попередньо ізольована 159-а труба, і подача теплоносія буде на високому рівні».

Оновлена теплотраса проляже аж до супермаркету «Пчелка». Водночас із тепловиками «Ірпіньводоканал» прокладає на цій ділянці новий додатковий водогін. Щоб мешканці не відчували перепадів тиску води, її подаватимуть двома трасами: тою, що вже в мікрорайоні працює, і цією.

Нові водомережі цього року з’являються не лише на центральних водогонах, а й у багатьох дворах.  

Артур Загодіренко, начальник КП «Ірпіньводоканал»:
«Усюди, де в місті робляться прибудинкові території, перед цим ми проводимо роботи з заміни мереж водопостачання. Замінено близько двох кілометрів мереж. До кінця року, я думаю, близько п’яти кілометрів мереж ми замінимо».

Мешканці цього мікрорайону отримають не лише нову якість тепла й подачі води, а ще й новий тротуар.

Олександр Маркушин:
«У нас є вже проєкт, зараз оголошена тендерна процедура. Буде від 9-ї до 10-ї лінії новий тротуар. Люди давно вже просять його підремонтувати, але ми це не робили, бо, як ви бачите, зараз проводяться роботи з заміни комунікацій».

Усі роботи на Северинівській планують завершити вже за місяць.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300