В Ірпені нагородили авторів найкращих спортивних телепрограм (відео)

В Ірпені нагородили найкращих авторів спортивних телепрограм. Майже з усіх регіонів України з‘їхалися телевізійники на фінал Всеукраїнського конкурсу «Світ спорту». Його вже 15-й рік поспіль  проводить Національний олімпійський комітет. Урочистий захід відбувся в Університеті державної фіскальної служби. Вручити нагороди переможцям завітали титуловані українські спортсмени на чолі з президентом НОКу Сергієм Бубкою.

Сергій Бубка, президент Національного олімпійського комітету:
«Національний олімпійський комітет дуже активно цей рух підтримує, щоб спортивна журналістика рухалася вперед. І всеукраїнський конкурс, який сьогодні проходить – це один із кроків, одна з програм підтримки й підвищення і якості, і зацікавленості, і мотивування спортивних журналістів».

Цього року на розгляд журі було представлено 105 телевізійних робіт із 36 регіональних компаній. Автори приділяли велику увагу яскравим особистостям українського спорту, популяризації здорового способу життя. Конкурсанти зізнаються: працювати у спортивні тематиці часто мотивують спортсмени, які ціною неймовірних зусиль досягають своїх вершин.

Руслан Лещенко, студія «Dokino» (м. Дніпро):
«Я здобув перемогу в номінації «Особистість у спорті». Це фільм про Анастасію Коженкову – олімпійську чемпіонку з академічної греблі. Фільм про Настю має привести в цей спорт інших дітей, він повинен показати, що проблеми є у всіх завжди, але якщо ти їх долаєш, ти йдеш далі».

Телевізійники зазначають, що спортивним програмам виживати тепер складно, бо вони не приносять прибутку, тому такі конкурси додають авторам ентузіазму у створенні телепроєктів про спорт.

Юрій Іллючек, телеканал «Вітер» (м. Кропивницький):
«Такі конкурси для регіональних журналістів, для спортивних журналістів, які працюють на місцях, дуже й дуже важливі, тому що вони показують, що ми живі, що нас бачать – нас бачить той-таки Бубка, Національний олімпійський комітет, нас бачать олімпійські чемпіони – і вони оцінюють нас. І завдяки цьому ми показуємо, що наша праця потрібна».

Микола Томенко, віцепрезидент Національного олімпійського комітету:
«Намагаємося максимально популяризувати, нагородити цих людей, щоб був приклад іншим каналам, іншим журналістам не забувати, що спортивна журналістика – це дуже важливий напрямок».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300