В Ірпені планують відкрити реабілітаційний центр для дітей з аутизмом

Autizm

В Ірпені на Київщині планують відкрити реабілітаційний центр для дітей з аутизмом та іншими психоневрологічними захворюваннями. Про це сьогодні, у Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму, повідомив міський голова Олександр Маркушин.

«Зараз розробляється міська комплексна програма підтримки та розвитку дітей з розладами аутистичного спектру (РАС) та сімей, в яких вони виховуються, на 2021–2026 роки. В її рамках плануємо відкрити в Ірпені реабілітаційний центр для дітей з аутизмом та іншими психоневрологічними захворюваннями. Його робота буде зосереджена на ранній діагностиці порушень у розвитку дітей, комплексній реабілітації та соціалізації дітей з інвалідністю», – розповів мер на своїй сторінці у фейсбуці.

Він зазначив, що сьогодні протягом дня на його руці буде блакитний браслет Autism Friendly Space. 

167893406_1880183875490148_5916281101848233631_n

«У Всесвітній день поширення інформації про аутизм хочу привернути увагу мешканців нашої громади до цієї проблеми. На жаль, вона поруч. Кожна 54-та дитина у світі – з аутизмом. Майже пів тисячі таких діток живуть у нашій громаді. Цей розлад неможливо вилікувати. Важливо вчасно його виявляти і працювати з такими дітками для корегування стану та соціальної адаптації. У 2015 році в Ірпені був відкритий унікальний на Київщині клуб для дітей з особливими потребами «Дивосвіт». У 2018-му на його базі запрацював Інклюзивно-ресурсний центр, де, зокрема, фахівці займаються і з дітками з аутизмом. Але ми вирішили на цьому не зупинятися», – наголосив міський голова.

За його словами, задля реалізації проєкту реабілітаційного центру «сьогодні свої сили об’єднали Ірпінська міська рада, ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ» Приірпіння», БФ «Синій слон» та Ірпінський інклюзивно-ресурсний центр» і міжнародна асоціація «Child.ua». 

«Хочу подякувати кожному, хто взявся за цю нелегку, але дуже важливу справу. Ірпінська громада – Autism Friendly Space», – додав Олександр Маркушин.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300