В Ірпені побудують нове житло для містян, які втратили оселі внаслідок російської агресії (відео)

Photoeditorsdk Export (9)

В Ірпені буде побудовано близько тисячі квартир для мешканців громади, які втратили оселі внаслідок російської агресії. Про це, зокрема, йшлося на проведеному в місті виїзному засіданні обласної комісії з приводу будівництва житла. Нараду провели в житловому комплексі «Ірпінські липки» – одному з найбільш зруйнованих окупантами.   

Олександр Павлюк, голова Київської обласної військової адміністрації:
«Поки що чітко визначено два проєкти. Перший проєкт – це закупівля квартир для тих, хто втратив житло. Близько 36 тисяч метрів квадратних уже погоджено, планується до 42 тисяч квадратних метрів житла, яке буде закуплене по всій області, і люди зможуть отримувати замість втрачених квартир і будинків це житло. Десь у червні – липні, я думаю, вже можна буде давати можливість людям заселитися в ці квартири. Щодо будівництва комплексів, яке планується – Президент визначив на це п’ять місяців. Тобто до кінця жовтня забудовники, які візьмуться за цей проєкт і будуть затверджені Офісом Президента, мають збудувати в області два комплекси. У місті Ірпінь буде побудовано 50 тисяч метрів квадратних – до тисячі квартир. До початку холодів люди повинні отримати житло. Щодо приватного сектора – ми ще поки думаємо і визначаємо, як це буде».    

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Ми повинні визначити черговість тих людей, які будуть отримувати житло. Будемо дивитися – чи це багатодітні, чи це люди, які втратили квартиру і втратили на війні годувальника, чи це матері-одиначки, які виховують одну, чи дві, чи три дитини. І за цим критерієм ми будемо визначати, будемо приймати рішення на виконкомі й далі подавати в обласну військову адміністрацію».  

Олексій Кулеба, куратор гуманітарного напрямку Київської ОВА:
«Ірпінь буде прикладом для всієї Київщини, яким чином буде розповсюджуватися на всю область дорожня карта щодо безпосередньо відбудови Ірпеня, а потім і всієї області».  


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що працює в Ірпені? (медзаклади, магазини, послуги тощо)

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300