В Ірпені побував Президент Гватемали Алехандро Джамматеї (відео)

Алехандро Джамматеї, Президент Гватемали:

«Я в Ірпені. Позаду мене домівки мирних мешканців. Їх жорстоко нищили росіяни».

Алехандро Джамматеї, Президент невеликої країни в Центральній Америці – Гватемали – записує відео на фоні знищеного ЖК «Ірпінські Липки». Разом із делегацією Президент завітав, щоб власними очима побачити страшні наслідки російської агресії.

Алехандро Джамматеї:

«Для мене честь тут бути. Коли їхав сюди, навіть не уявляв, що побачу. Я приголомшений дикістю росіян. Наша країна не така велика, як ваша, але для нас дуже важливо продемонструвати свою підтримку. Наші люди дуже переживають за вас і вірять, що цей жах скоро скінчиться».

Президент Гватемали пообіцяв, що шукатиме можливості для допомоги у відбудові Ірпеня. Та після перемоги України чекає ірпінців у гості.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Після перемоги, після того, як ми відновимо місто, ми обов’язково приїдемо».

Алехандро Джамматеї:

«Після перемоги ми також іще раз до вас завітаємо».

Олександр Маркушин:

«Він, звичайно, був дуже вражений історією Ірпеня, тим, що тут відбувалося, і дуже вражений цими руйнуваннями, бо Ірпінь – це місто, яке найбільше в Київській області постраждало. Уся світова спільнота бачить це, і нам повинна допомагати, бо Україна воює не тільки за свою цілісність, але й за всі демократичні цінності Європи і світу також».

Алехандро Джамматеї:

«Усе, що ми побачили сьогодні, всі ці враження ми забираємо з собою у Гватемалу. Весь світ має знати про те, що відбувається в Україні. Російській агресії не місце ні тут, ні в жодній іншій частині світу».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300